Városlista
2024. február 28, szerda - Elemér

Hírek

2017. Május 30. 12:32, kedd | Életmód

Ezek a növények segítenek, hogy jobban tudj aludni

Ezek a növények segítenek, hogy jobban tudj aludni

Te is a bárányokat számolod elalvás előtt?

Minden háztartásban akad olyan, akinek az éjszakai pihenés sajnos nem, vagy csak nagyon nehezen adatik meg. Itt egy egyszerű és viszonylag olcsó megoldás a problémára.

Az alvás minőségére hatással lehet a hálószoba elrendezése, a fal színe, viszont Tyler Davis szakértő szerint növényekre is szükség van ahhoz, hogy nyugodtabb legyen az éjszakád.

1. Sansevieria (anyósnyelv)

Amíg a legtöbb növény napközben bocsájtja ki az oxigént, a Sansevieria éjszaka is, amikor te alszol. Ez a típusú növény szinte bármilyen fekvésű hálószobában megél. Elég, ha kéthetente megöntözöd.

2. Levendula

Ez a szép színű lila virág segít ellazulni, megnyugodni. Az élő levendula erős, kellemes illata miatt az egyik legjobb növény a hálószobában. Friss illata biztosítja a nyugodt alvást.

3. Béke liliom

A béke liliom megtisztítja a levegőt az allergénektől, penésztől és a káros vegyi anyagoktól, ezáltal egészségesebb lesz a szobában a levegő. A növénynek nincs túl sok fényre szüksége, heti egyszer elég megöntözni.

4. Gardénia

Ennek a kecses, fehér virágnak a pompás illata nyugtató hatással van a közérzetre. A gardénia kicsit több gondoskodást igényel, mint a fent említett növények. Sok fényre van szüksége, azonban a levelei hamar eléghetnek, ha közvetlenül süti a nap.

5. Rózsaszín jázmin

A rózsaszín jázmin gyönyörű, illata pedig enyhíti a szorongást. Strapabíró, könnyen gondozható növény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 14:32, kedd | Életmód

Magyar szakemberek és orvosok utaztak Csádba

Csádba utaztak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szakemberei, valamint civil orvosok csoportja egy humanitárius segítségnyújtó program keretében - hangzott el a TV2 reggeli műsorában.

2024. Február 27. 08:28, kedd | Életmód

Honfoglalás kori kunfakóhoz hasonló ló tenyésztését kezdték meg Magyarországon

A honfoglalás kori kunfakóhoz hasonló ló tenyésztéséről, kiképzéséről és a hagyományőrzésről is beszéltek a témában tartott hétfői sajtótájékoztatón a Magyarságkutató Intézetben.

2024. Február 26. 15:40, hétfő | Életmód

Meghalt Hunyadkürti György színművész

Elhunyt Hunyadkürti György; a kaposvári Csiky Gergely Színház Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészét életének 73. évében hétfőn, váratlanul érte a halál - tájékoztatta a teátrum közleményben az MTI-t.