Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Január 31. 13:55, péntek | Külföld

Ezek változnak a turizmusban a január 31-i Brexit után

Ezek változnak a turizmusban a január 31-i Brexit után

A turizmusban egyelőre ideiglenes állapot mutatkozik majd.

Az Egyesült Királyság (United Kingdom, UK), Nagy- Britannia 2020. január 31-én, közép-európai idő szerint éjfélkor kilép az Európai Unióból. Ezzel kezdetét veszi egy 11 hónapos átmeneti időszak, ami alatt au UK-nek még be kell tartania az EU előírásait. Ennek ellenére bizonyos változásokkal már számolni kell. Az eTurboNews összegyűjtötte, mi várható a turizmusban.

Ami nem változik, és ami igen
A repülők, a vonatok, a hajók úgy közlekednek, ahogy eddig. Nem változnak az áfaszabályok sem, brit turistabuszok például továbbra is közlekedhetnek az EU-ban.

Azok a turisták, akik valamelyik uniós országból utaznak a szigetországba, egyelőre elkerülhetik a brit vámosokat. A reptéren vagy a határon ahogy eddig, használhatják az EU-országok állampolgárai számára fenntartott folyosót, és ugyanezt megtehetik a britek is, ha EU-országba érkeznek. A repülési adók maradnak.

Már 2017-ben bejelentették, hogy az Egyesült Királyság új, kék színű útlevelet fog kibocsájtani, értelemszerűen az EU logója nélkül. Az újdonságot a következő hónapokban fokozatosan vezetik be, az év közepére minden új útlevél kék lesz.

Holnap kerül forgalomba 3 millió ötvenpennys a dátummal és a következő felirattal: „Peace, prosperity, and friendship with all nations” (Béke, jólét, és barátság az összes nemzettel).

Néhány szolgáltató ugyanakkor, aki az ország maradását támogatta, már bejelentette, hogy nem fogadja el az új pénzérmét.

A turizmusban tehát egyelőre nem lesznek nagy változások a Brexit miatt, de az átmeneti idő lejárta után sok minden változhat.

Forrás: turizmus.com

Címkék: brexit, Nagy-Britannia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.