Városlista
2020. július 4, szombat - Ulrik

Hírek

2020. Január 31. 13:55, péntek | Külföld

Ezek változnak a turizmusban a január 31-i Brexit után

Ezek változnak a turizmusban a január 31-i Brexit után

A turizmusban egyelőre ideiglenes állapot mutatkozik majd.

Az Egyesült Királyság (United Kingdom, UK), Nagy- Britannia 2020. január 31-én, közép-európai idő szerint éjfélkor kilép az Európai Unióból. Ezzel kezdetét veszi egy 11 hónapos átmeneti időszak, ami alatt au UK-nek még be kell tartania az EU előírásait. Ennek ellenére bizonyos változásokkal már számolni kell. Az eTurboNews összegyűjtötte, mi várható a turizmusban.

Ami nem változik, és ami igen
A repülők, a vonatok, a hajók úgy közlekednek, ahogy eddig. Nem változnak az áfaszabályok sem, brit turistabuszok például továbbra is közlekedhetnek az EU-ban.

Azok a turisták, akik valamelyik uniós országból utaznak a szigetországba, egyelőre elkerülhetik a brit vámosokat. A reptéren vagy a határon ahogy eddig, használhatják az EU-országok állampolgárai számára fenntartott folyosót, és ugyanezt megtehetik a britek is, ha EU-országba érkeznek. A repülési adók maradnak.

Már 2017-ben bejelentették, hogy az Egyesült Királyság új, kék színű útlevelet fog kibocsájtani, értelemszerűen az EU logója nélkül. Az újdonságot a következő hónapokban fokozatosan vezetik be, az év közepére minden új útlevél kék lesz.

Holnap kerül forgalomba 3 millió ötvenpennys a dátummal és a következő felirattal: „Peace, prosperity, and friendship with all nations” (Béke, jólét, és barátság az összes nemzettel).

Néhány szolgáltató ugyanakkor, aki az ország maradását támogatta, már bejelentette, hogy nem fogadja el az új pénzérmét.

A turizmusban tehát egyelőre nem lesznek nagy változások a Brexit miatt, de az átmeneti idő lejárta után sok minden változhat.

Forrás: turizmus.com

Címkék: brexit, Nagy-Britannia

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 04. 14:10, szombat | Külföld

Az új francia miniszterelnök a vidék és a főváros megbékélését szeretné

Jean Castex új francia miniszterelnök egyik legfőbb céljának a vidék és a főváros közti megbékélést jelölte meg pénteken első televíziós interjújában.

2020. Július 04. 12:05, szombat | Külföld

Meghaladta a 11 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma a világon

A világon 11 049 505 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 524 677, a gyógyultaké pedig 5 849 347 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli összesítése szerint.

2020. Július 04. 05:00, szombat | Külföld

A harmadik negyedévben már erőre kap az euróövezet gazdasága

A harmadik negyedévben megindul a gazdasági növekedés az euróövezetben, de a második negyedévi visszaesésnél kisebb meredekséggel a müncheni ifo és a zürichi KOF gazdaságkutató intézet szerint.

2020. Július 03. 16:00, péntek | Külföld

Megint sok lett az új beteg és a halálos áldozat Ukrajnában

Ukrajnában péntekre egy nap alatt ismét kiugróan nagy számú, 876 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, a Covid-19 betegségbe pedig 27-en haltak bele, közülük 11-en az ország legfertőzöttebb régiójában, Lviv megyében