Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Január 15. 06:39, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

„Ezek az emberek megeszik az ilyen kistelepüléseket”

„Ezek az emberek megeszik az ilyen kistelepüléseket”

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a faddiak annak érdekében, hogy minimum 5 fős körzetimegbízott-csoport jöjjön létre a településen. A Tolna megyei falu egyes utcáiban az utóbbi időben rendkívül elszaporodtak az erőszakos bűncselekmények, a

A 4500 lakosú Faddon 600 cigány él. A nagyközségben az utóbbi fél évben több mint 50 bűncselekményről tud a rendőrség. A tényleges szám magasabb lehet, mert a sértettek egy része félelmében nem mer feljelentést tenni.

A falu mezőőrt foglalkoztat, a településen polgárőrség is működik. Három körzeti megbízott teljesít szolgálatot, de őket rendszeresen máshová vezénylik.

- Az úgynevezett szocialista találmánnyal a megélhetési bűnözők létrehozásával, amit itt az elmúlt években a politikai elit hozott, kinevelődött egy olyan agresszív réteg, aki a környékben élő idős, egyedülálló embereket rettegésben tartja, kirabolja, megveri. Ha nem lesz változás, ezek az emberek megeszik az ilyen kistelepüléseket - mondta Bényi András önkormányzati képviselő.

A falu polgármestere úgy látja, csak a megerősített rendőri jelenléttel akadályozható meg a közbiztonság romlása.

- Azt szeretnénk elérni, hogy legalább egy ötfős körzetimegbízott-csoport létrejöjjön a településen, amit a kapitányság hozna létre és itt teljesítenének szolgálatot. Közel nyolcszáz üdülőt magába foglaló üdülőterületünk van a holtág mellett, ezért katasztrofális állapot állhat elő egy sorozatbetörésnél - jelentette ki a hírTV-nek Fülöp János, Fadd fideszes polgármestere.

A faluban aláírásgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy a rendészeti miniszter körzeti megbízotti csoportot hozzon létre Faddon. Ha kérésükre nem kapnak belátható időn belül választ, a helyiek demonstrációt szerveznek Budapesten a szakminisztérium épülete elé.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.