Városlista
2021. december 8, szerda - Mária

Hírek

2021. Október 19. 15:17, kedd | PR
Forrás: (x)

Ezeknek az autóknak csökken a leggyorsabban az értéke

Ezeknek az autóknak csökken a leggyorsabban az értéke

Köztudott, hogy az új autók ára jelentősen esik, amint kigurulnak a szalonból. Azonban az autó használati értéke több év alatt sem csökken jelentős mértékben, ha megfelelően karban van tartva.

Mi befolyásolja a használt autók értékét? Mi az első komolyabb határvonal? Vajon milyen márkájú autónak csökken a leggyorsabban az értéke? Mutatjuk!

Vajon mi befolyásolja a használt autók értékét?

A vadonatúj autó értéke meredeken zuhanni kezd, mikor kigurulnak vele a szalonból. Még mindig előfordul, hogy az autóvásárlók nem veszik ezt figyelembe, és csak olyan szempontokra figyelnek, mint a méret és a fogyasztás. Azonban az értékcsökkenést már a vásárláskor is érdemes figyelembe venni, hiszen előbb-utóbb a megvásárolt autó értékesítésre kerül. Szerencsére hazánkban már kereslet is van a használt autókra. Azzal fontos tisztában lenni, hogy az értékcsökkenés minden esetben a gépjármű listaárához képest kerül meghatározásra. Ez azt jelenti, hogy a szalonok által biztosított különféle kedvezmények nem számítanak bele – bár ez talán elég nyilvánvaló. Vajon mi befolyásolja a használt autók értékét? A kereskedések árképzése, valamint az autó fenntartási költése, kiemelten az üzemanyagköltség, valamint az alkatrészek ára. Például egy dízelüzemű autó kevesebbet ér a benzines változatoknál. Érdemes itt megjegyezni, hogy az alternatív meghajtású autók népszerűségre napról napra egyre nagyobb – ez a trend. Nyilvánvalóan az az autó fog kevesebbet veszíteni az értékéből, amelynek fenntartása olcsóbb. Továbbá befolyásolja az autó értékét a megbízhatósága, amely különféle értékelések alapján egyszerűen ellenőrizhető. Az értékelések némi keresést követően az interneten egyszerűen megtalálhatóak. Érdemes hároméves használt autók közül választani, mivel ezek már jóval alacsonyabb áron vásárolhatóak meg, és még mindig jónak számít a használati értékük. Mit jelent a jóval alacsonyabb ár? Sok esetben akár 50 százalékos értéket. Az autóvásárlás során érdemes biztosra menni, és olyan szolgáltatást igénybe venni, melynek segítségével ellenőrizhető a jármű története. Ilyen szolgáltatás a carVertical, amellyel elkerülhetőek a kellemetlen meglepetések, az idegeskedés és a számos többletköltség.

Az első komolyabb határvonal a három év szokott lenni

Meg lehet jósolni, hogy bizonyos autók értéke hány százalékkal fog kevesebbet érni néhány év múlva, mivel erre vonatkozóan minden évben jelennek meg felmérések és kutatások. Az első komolyabb határvonal a három év szokott lenni. A Daily Mail összeállítása szerint három év alatt a leglassabb értékcsökkenés a Volkswagen Polo, a Toyota Land Cruiser, a Skoda Karoq, a Skoda Kodiaq, a Mazda CX-5, a Peugeot 5008, a VW T-Roc, a VW Tiguan Allspace és a Dacia Duster modellek esetében van. Vajon milyen márkájú autónak csökken a leggyorsabban az értéke? A leggyorsabb értékcsökkenés három év alatt a Fiat Punto, a DS DS3 Cabriolet, a Citroen C4, a DS DS5, a Seat Toledo, a DS DS4, a Peugeot 208, a Ford C-Max és a Suzuki Baleno esetében van. Érdemes ezt átgondolni vásárlás előtt.

Címkék: autó, carvertical

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 10:08, szombat | PR

A kompresszorok hazai szakértője: BTK Kft.

A kompresszorok, avagy gázsűrítők széles körben alkalmazott készülékek. Bár egyszerű feladatot látnak el, típusaik és alkalmazási lehetőségeik rendkívül sokszínűek.

2021. December 03. 18:24, péntek | PR

A vállalatok javában radírozzák a Fordista-modelleket

Egy átfogó kutatás a napjainkban zajló történelmi jelentőségű változásokra világított rá.

2021. November 30. 17:07, kedd | PR

Költséghatékonyabbak és energiatakarékosabbak az elektromos buszok, mint a dízelek

Nemzetközi tesztprogram vizsgáztatja a magyar fejlesztésű elektromos Ikarus buszt.

2021. November 29. 17:00, hétfő | PR

Műemléki Piarista Kollégiumot újít fel a Jánosik Kft.

Folytatódik a sátoraljaújhelyi piarista kollégium felújítása. A sikeres első ütemi rekonstrukció után, most a belső terek korszerűsítésén a sor.