Városlista
2023. december 8, péntek - Mária

Hírek

2011. Július 28. 07:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Ezért nőnek az élelmiszerárak?

Ezért nőnek az élelmiszerárak?

Növelni kell a tápértéket, összetevőket jelző feliratok betűit az élelmiszerek csomagolásán. Az újracsomagolást megkövetelő rendelet miatti pluszköltséget valószínűleg majd a vevők fizetik meg – írja a mindennapi.hu.

Aligha volt meglepő az élelmiszer-feldolgozóknak az a nemrég született rendelet, ami a korábbiaknál nagyobb betűméretet és határozott kontrasztot követel az előre csomagolt termékek jelölésében. Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségénél (ÉFOSZ) érdeklődésünkre elmondták: eddig is előírás volt az olvasható feliratok kötelezettsége az élelmiszerek címkéin, tehát az ellenőrző hatóságoknak eddig is volt jogi lehetőségük a nehezen olvasható címkék szankcionálására, sőt, az Európai Élelmiszeripari Szövetség már évekkel ezelőtt kidolgozott egy ajánlást a jól látható feliratok elkészítéséhez – olvasható a portálon, ahol a cikk teljes terjedelmében is elérhető.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: élelmiszer

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 14:39, péntek | Belföld

Orbán Viktor: nem időszerű Ukrajna EU-csatlakozása

2023. December 08. 09:30, péntek | Belföld

Advent vasárnap kezdenek kétnapos sztrájkba a Volán dolgozók

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, és az azt követő hétfőre munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál.

2023. December 08. 07:45, péntek | Belföld

Lázár János: az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformja készül

Az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformját készíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a MÁV-Volán Csoporttal - jelentette be a közösségi oldalán csütörtökön Lázár János.