Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2019. Október 04. 07:10, péntek | Külföld

Ezrek maradtak munka nélkül, miután csődbe ment a Thomas Cook

Ezrek maradtak munka nélkül, miután csődbe ment a Thomas Cook

A szigetországban 9 ezer egykori Thomas Cook alkalmazott várta hétfőn a fizetését, ám a vállalat felszámolása miatt az nem érkezett meg – írja a BBC.

Tucatnyi volt Thomas Cook alkalmazott indított petíciót, amit közel 50 ezren alá is írtak, és amelyben magyarázatot követelnek a cég összeomlásával kapcsolatban, valamint pénzügyi vizsgálatot sürgetnek.

"Ezek az emberek állítólag a legjobbak abban, amit csinálnak, mégis cserbenhagytak bennünket. Válaszokra van szükségünk, valamint az illetékesek felelősségre vonására" – nyilatkozta Abi Anderson, aki 23 évig dolgozott a cégnél légiutas-kísérőként.

Al White, korábbi alkalmazott, frusztrációját fejezte ki amiatt, hogy a Thomas Cook vezetője, Peter Fankhauser 8,3 millió font fizetést kapott az elmúlt években.

"A Thomas Cook összeomlása pusztító volt azok számára, akik elveszítették munkájukat vagy tönkrement a pihenésük, a kormány pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy támogassa őket" – olvasható a brit kormány nyilatkozatában.

A cég munkatársainak azt javasolták, hogy fizetésükkel és az elbocsátásokkal kapcsolatban az Insolvency Service's Redundancy Payment Service (RPS) fizetésképtelenségi szolgálathoz forduljanak, ahol a követelések kézhezvételétől számított 14 napon belül kifizetik az igényeket, de különleges intézkedésekkel igyekeznek ezt az időt lerövidíteni.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - 123rf.com

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 28. 05:00, vasárnap | Külföld

Újabb európai országban mutatták ki az új dél-afrikai vírusvariánst

Két nagy-britanniai páciens szűrővizsgálatának leletében a koronavírus új, omikron nevű variánsát azonosították - közölte szombaton Sajid Javid brit egészségügyi miniszter.

2021. November 27. 13:01, szombat | Külföld

Újabb szigorításokat rendeltek el Hollandiában

A holland ügyvivő kormány péntek este újabb szigorításokat, közöttük éjszaki lezárásokat rendelt el a több mint két hete rendkívül magas számú koronavírus-fertőzött és az egyre súlyosbodó egészségügyi válság miatt.

2021. November 27. 10:54, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 260,65 millió, a halálos áldozatoké 5,19 millió a világon

A világon 260 650 450 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 188 937 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2021. November 27. 08:51, szombat | Külföld

A dél-afrikai vírusvariáns egyértelműen különbözik az eddigi változatoktól

Az új típusú koronavírus Dél-Afrikában azonosított változata egyértelműen különbözik az eddigiektől, és szétterjedése akár azzal is járhat, hogy módosítani kell a Pfizer-BioNTech oltóanyagot