Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2019. Október 04. 07:10, péntek | Külföld

Ezrek maradtak munka nélkül, miután csődbe ment a Thomas Cook

Ezrek maradtak munka nélkül, miután csődbe ment a Thomas Cook

A szigetországban 9 ezer egykori Thomas Cook alkalmazott várta hétfőn a fizetését, ám a vállalat felszámolása miatt az nem érkezett meg – írja a BBC.

Tucatnyi volt Thomas Cook alkalmazott indított petíciót, amit közel 50 ezren alá is írtak, és amelyben magyarázatot követelnek a cég összeomlásával kapcsolatban, valamint pénzügyi vizsgálatot sürgetnek.

"Ezek az emberek állítólag a legjobbak abban, amit csinálnak, mégis cserbenhagytak bennünket. Válaszokra van szükségünk, valamint az illetékesek felelősségre vonására" – nyilatkozta Abi Anderson, aki 23 évig dolgozott a cégnél légiutas-kísérőként.

Al White, korábbi alkalmazott, frusztrációját fejezte ki amiatt, hogy a Thomas Cook vezetője, Peter Fankhauser 8,3 millió font fizetést kapott az elmúlt években.

"A Thomas Cook összeomlása pusztító volt azok számára, akik elveszítették munkájukat vagy tönkrement a pihenésük, a kormány pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy támogassa őket" – olvasható a brit kormány nyilatkozatában.

A cég munkatársainak azt javasolták, hogy fizetésükkel és az elbocsátásokkal kapcsolatban az Insolvency Service's Redundancy Payment Service (RPS) fizetésképtelenségi szolgálathoz forduljanak, ahol a követelések kézhezvételétől számított 14 napon belül kifizetik az igényeket, de különleges intézkedésekkel igyekeznek ezt az időt lerövidíteni.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - 123rf.com

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 28. 16:06, szombat | Külföld

Az idén először egymillió alatt a koronavírus-fertőzöttek száma Angliában

Az idén először egymillió alá csökkent a koronavírus-fertőzöttek száma Angliában a brit statisztikai hivatal (ONS) pénteken ismertetett legfrissebb becslése szerint.

2022. Május 28. 09:02, szombat | Külföld

Először térképezték fel a pompeji vulkánkitörés egy áldozatának teljes génkészletét

Először térképezték fel a Vezúv Kr.u. 79-es pusztító kitörése miatt meghalt pompeji áldozat teljes örökletes genetikai információját.

2022. Május 27. 17:03, péntek | Külföld

Szívinfarktus miatt meghalt az uvaldei lövöldözésben megölt egyik tanárnő férje

Szívinfarktust kapott és meghalt a Texas állambeli Uvalde városának általános iskolájában történt lövöldözésben megölt egyik tanárnő férje

2022. Május 27. 14:09, péntek | Külföld

Elfogták a kolozsvári nő meggyilkolásával gyanúsított volt egyetemi oktatót

Elfogták Boné Ferenc volt kolozsvári egyetemi oktatót csütörtök este Nagyváradon, a férfit barátnője, Molnár Beáta meggyilkolásával gyanúsítják.