Városlista
2020. november 25, szerda - Katalin

Hírek

2019. Október 04. 07:10, péntek | Külföld

Ezrek maradtak munka nélkül, miután csődbe ment a Thomas Cook

Ezrek maradtak munka nélkül, miután csődbe ment a Thomas Cook

A szigetországban 9 ezer egykori Thomas Cook alkalmazott várta hétfőn a fizetését, ám a vállalat felszámolása miatt az nem érkezett meg – írja a BBC.

Tucatnyi volt Thomas Cook alkalmazott indított petíciót, amit közel 50 ezren alá is írtak, és amelyben magyarázatot követelnek a cég összeomlásával kapcsolatban, valamint pénzügyi vizsgálatot sürgetnek.

"Ezek az emberek állítólag a legjobbak abban, amit csinálnak, mégis cserbenhagytak bennünket. Válaszokra van szükségünk, valamint az illetékesek felelősségre vonására" – nyilatkozta Abi Anderson, aki 23 évig dolgozott a cégnél légiutas-kísérőként.

Al White, korábbi alkalmazott, frusztrációját fejezte ki amiatt, hogy a Thomas Cook vezetője, Peter Fankhauser 8,3 millió font fizetést kapott az elmúlt években.

"A Thomas Cook összeomlása pusztító volt azok számára, akik elveszítették munkájukat vagy tönkrement a pihenésük, a kormány pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy támogassa őket" – olvasható a brit kormány nyilatkozatában.

A cég munkatársainak azt javasolták, hogy fizetésükkel és az elbocsátásokkal kapcsolatban az Insolvency Service's Redundancy Payment Service (RPS) fizetésképtelenségi szolgálathoz forduljanak, ahol a követelések kézhezvételétől számított 14 napon belül kifizetik az igényeket, de különleges intézkedésekkel igyekeznek ezt az időt lerövidíteni.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - 123rf.com

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 12:04, szerda | Külföld

A karácsony előtti napokban kezdődhet a korlátozások lazítása Németországban

December eleje helyett csak a karácsony előtti napokban, december 20-tól kezdődhet Németországban a koronavírus-járvány második hulláma miatt elrendelt korlátozások fokozatos visszavonása a szövetségi kormány

2020. November 25. 10:09, szerda | Külföld

A fertőzöttek száma 59,7 millió, a halálos áldozatoké 1,4 millió a világon

A világszerte nyilvántartott koronavírus-fertőzöttek száma 59 759 535-re emelkedett, a halálos áldozatok száma 1 409 208-ra, a gyógyultaké 38 265 892-re nőtt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerdai adatai szerint.

2020. November 25. 08:33, szerda | Külföld

Bezárhatják az iskolákat Szerbiában

Bezárhatják az iskolákat és az óvodákat Szerbiában, miután egy nap alatt megközelítette a hétezret az újonnan regisztrált fertőzöttek száma az országban

2020. November 25. 05:00, szerda | Külföld

Csehország 16 millió fő számára vesz oltóanyagot

Csehország 16 millió fő számára tervez koronavírus elleni vakcinát venni - közölte Jan Blatny cseh egészségügyi miniszter kedden Prágában.