Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Április 04. 16:44, csütörtök | Belföld

Fábry Sándor is ott lesz az idei VOLT-on

Fábry Sándor is ott lesz az idei VOLT-on

A színházat és az irodalmat is felölelő nem zenei programsorral készül az idei VOLT Fesztivál.

Ott lesznek Sopronban többek között Hevesi Kriszta és Zacher Gábor, Csernus Imre, Fábry Sándor, Janklovics Péter, a Táp színház és bemutatkozik a Szépírók társasága is.

Az idei VOLT Fesztivál kiemelt fellépői között van a Black Eyed Peas, a Cypress Hill, a Papa Roach, a Slipknot, visszatér Slash és a Parov Stelar, és Sopronban ünnepli 30. születésnapját a Tankcsapda és jubileumi, 15 éves show-val készül a Halott Pénz is. De a fesztivál szervezői idén az eddiginél is több nem zenei jellegű programmal készülnek.

Újabb nappali programhelyszínnel bővül a fesztivál, ahol például Fábry Sándor 80 nap alatt a Föld körül című műsorával lép fel. Ugyanott ad elő Csernus Imre és Janklovics Péter is. Az új helyszínen mutatkozik be a Szépírók Társasága is, ami a fesztivál új, irodalmi műsorsávja. Itt minden nap egy hívószó mentén kötnek össze egy írót és egy slammert.

A Highlights of Hungary minden évben összegyűjti az adott év leginspirálóbb történeteit, példaértékű teljesítményeit. A délutáni beszélgetéseken 2018 legmotiválóbb történeteit mutatják be. Ott lesz például a Talpalatnyi Történetek szerzője, a csomagolásmentes Ligeti Bolt vezetője, a Filmek múltja és jövője kapcsán a Ruben Brandt producere és Köbli Norbert filmrendező kerülnek fókuszba, de lesz szó arról is, hogyan lehet civil katalizátorként támogatni egy-egy jó ügyet, és bemutatnak olyan, értékteremtő közösségek sikersztoriját is, mint a Poket vagy maga a Hightlights of Hungary. A késő délutáni sávban a lélekhez, önismerethez, a társadalom mindennapi problémáihoz lehet közelebb kerülni a különböző beszélgetések alkalmával. Kiss Nemes Veronika pszichológus beszélgetésein szó lesz az önismeretről, az önbecsülésről a párkapcsolatokban, és Hevesi Kriszta és Zacher Gábor kerekasztalbeszélgetésén a Digitális függőségeink és mindezek párkapcsolatokra gyakorolt hatása lesz a téma.

Forrás: origo.hu

Kép: facebook.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.