Városlista
2019. december 10, kedd - Judit

Hírek

2010. Március 24. 06:33, szerda | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Falatozásból jött össze a segítség

Falatozásból jött össze a segítség

Ettek, ittak, táncoltak és ebből még pénzt is gyűjtöttek a Pécsi Tudományegyetem orvostanhallgatói. Az intézményben egy nemzetközi esten 54 ország tanulói főztek csaknem kétezer vendégre még február végén. Bemutatkoztak a nemzetek,

A gyerekklinika belgyógyászati osztálya kapta a pénzt, ott ugyanis már évek óta nem volt felújítás.

„Ez talán nem jelenik meg olyan markánsan a társadalom szemében, mint például a daganatos betegek ellátása, vagy az egész pirinyó időnként egy kiló alatti születési súlyú újszülöttek ellátása, úgyhogy teljesen érthető okokból az adományoknak csak egy szerényebb része csörgedezik erre" - mondta Dr. Decsi Tamás a Pécsi Gyermekgyógyászati Klinika igazgató-helyettese.

A kórteremben kicserélik a műanyagpadlót, új csempék és csapok kerülnek ide. A gyermekklinika belgyógyászati osztályán 6 kórterem van, ebből a mostanival együtt kettőt sikerült felújítani, további négyben azonban még szükség van átalakításokra.


Ezek érdekelhetnek még

2019. December 10. 11:00, kedd | Belföld

Működnek az új magyar zsebműholdak

Az első jeleket egy japán rádióamatőr vette körülbelül 4 órával a december 6-ai felbocsátás után a SMOG-P-ről és az ATL-1-ről egyaránt.

2019. December 10. 08:17, kedd | Belföld

Hihetetlen halálos baleset adatokról számolt be a MÁV

Összesítette a MÁV az eddigi, a vasúti átjáróban történt baleseteket. Az adatok szerint idén kevesebb volt a baleset mint a múlt évben, de többen haltak meg.

2019. December 10. 07:54, kedd | Belföld

Elkészült Buda 21. századi étlapja

A Kés-Villa-Buda Egyesület 12 étterme összeállította a budai vendéglátás legautentikusabb étlapját, hogy megmutassa, mit tud a 21. században a hagyományokon alapuló, őszinte budai konyha.

2019. December 10. 07:40, kedd | Belföld

December 15-től új vasúti menetrend lép életbe

December 15. vasárnaptól lesz érvényes a vonatok 2019-2020-as menetrendje.