Városlista
2019. augusztus 20, kedd - István

Hírek

2010. Március 24. 06:33, szerda | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Falatozásból jött össze a segítség

Falatozásból jött össze a segítség

Ettek, ittak, táncoltak és ebből még pénzt is gyűjtöttek a Pécsi Tudományegyetem orvostanhallgatói. Az intézményben egy nemzetközi esten 54 ország tanulói főztek csaknem kétezer vendégre még február végén. Bemutatkoztak a nemzetek,

A gyerekklinika belgyógyászati osztálya kapta a pénzt, ott ugyanis már évek óta nem volt felújítás.

„Ez talán nem jelenik meg olyan markánsan a társadalom szemében, mint például a daganatos betegek ellátása, vagy az egész pirinyó időnként egy kiló alatti születési súlyú újszülöttek ellátása, úgyhogy teljesen érthető okokból az adományoknak csak egy szerényebb része csörgedezik erre" - mondta Dr. Decsi Tamás a Pécsi Gyermekgyógyászati Klinika igazgató-helyettese.

A kórteremben kicserélik a műanyagpadlót, új csempék és csapok kerülnek ide. A gyermekklinika belgyógyászati osztályán 6 kórterem van, ebből a mostanival együtt kettőt sikerült felújítani, további négyben azonban még szükség van átalakításokra.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 20. 14:45, kedd | Belföld

A Richter új gyógyszerkészítményt vezetett be Európában

A Richter Gedeon Nyrt. a Terrosa bioszimiláris teriparatide készítményének európai bevezetéséről tájékoztatta kedden az MTI-t.

2019. Augusztus 20. 14:34, kedd | Belföld

Augusztus 20. - Potápi: Szent István keresztény, európai néppé kovácsolta a magyarságot

Szent István befejezte azt a honfoglalással elkezdődött, százéves folyamatot, amellyel keresztény, európai néppé kovácsolta a magyarságot - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

2019. Augusztus 17. 13:10, szombat | Belföld

Önkormányzat 2019 - Századvég: a választók alig 5 százaléka vett részt az ellenzéki előválasztáson Ferencvárosban

Alacsony volt a részvételi arány a ferencvárosi ellenzéki előválasztáson, a választók alig 5 százaléka vett részt rajta - mondta a Századvég vezető elemzője szombaton az M1 aktuális csatornán.

2019. Augusztus 17. 13:06, szombat | Belföld

Geológus: súlyos vízválság fenyegeti a földet

Súlyos vízválság fenyegeti a Földet, népességének negyede már most sem jut elegendő vagy megfelelő minőségű ivóvízhez - hívta fel a figyelmet Juhász Árpád geológus szombaton az M1 aktuális csatornán.