Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Május 11. 12:33, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Falbontással próbáltak kifosztani egy pénzváltót

Falbontással próbáltak kifosztani egy pénzváltót

Vádat emeltek két férfi ellen, aki megpróbált kifosztani egy XIII. kerületi lakóház földszintjén található pénzváltót még tavaly májusban úgy, hogy a helyiségbe a pincéből, a falat kibontva jutottak be

- közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel. Ibolya Tibor közleményében azt írta: az elsőrendű vádlott egy az eljárásban ismeretlenül maradt embertől kapta a megbízást betörésre és arra, hogy a pénzváltó nyitott páncélszekrényéből lopja el az ott tárolt 20-22 millió forint értékű forintot és valutát. A felbujtó a pincelejáróhoz kulcsot is adott a férfinak.

A vádlott tavaly május 8-án délután találkozott egy ismerősével, akinek elmesélte, mire készül, a másik férfi pedig úgy döntött, hogy segít neki a betörésben.

A két férfi még aznap kulccsal lement a lakóház pincéjébe, majd a pénzváltó irodahelyisége alatt elkezdte bontani a pince tetőszerkezetét és az üzlet padlóját egészen addig, míg akkora lett a nyílás, amelyen az elsőrendű vádlott be tudott mászni az üzletbe. A páncélszekrényt azonban zárva találták, időközben pedig az üzlet riasztója is megszólalt, ezért a két vádlott megijedt, a lakóház padlására menekült és ott rejtőzött el. A kiérkező rendőrök azonban mindkettőjüket elfogták.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a két férfit jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett kísérletével vádolja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.