Városlista
2020. január 27, hétfő - Angelika

Hírek

2012. Április 19. 07:19, csütörtök | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Farkas Norbert hullámzónak értékelte szezonját

Farkas Norbert hullámzónak értékelte szezonját

Meglehetősen változatos idényen jutott túl Farkas Norbert, a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő alpesi síző.

Norbi a felnőttek között először lett dobogós nemzetközi versenyen, ugyanakkor egy kéztörés több hétre visszavetette. Most javában a pihenőjét tölti, viszont májusban megkezdi a tréningeket a következő szezonra.

Az elmúlt idényről mi jut elsőként az eszedbe?
A hullámzás. Az első versenyeim között volt egy 50 pontos szlalom, ami nagy meglepetést jelentett a számomra, és azt tükrözte, jól sikerült a felkészülésem. Vártam a következőket, de karácsony környékén sok versenyt töröltek a kevés hó és a rossz idő miatt, így aztán az év vége, illetve 2012 eleje nem volt a legjobb. Utána jött a Világkupa-futam, ami tapasztalatszerzésnek és élménynek sem volt utolsó.

Mennyit lehet ebből profitálni? Mikor lehetsz állandó Vk-szereplő?
Utóbbira egyszerűbb a válasz: ha a FIS-pontjaimat leviszem 10-15 körülire, akkor igen. Ezért még nagyon sokat kell dolgozni. A tapasztalatok összetettebbek. Egyrészt jövőre Schladmingban rendezik a világbajnokságot és nem kell ismeretlen pályán siklanom. A következő szezonban már két-három Világkupa-futamon akarok indulni, és azokon is jól jöhetnek az itteni élmények. Nem akarom egyből megváltani a világot, de próbálok lépésről lépésre előre haladni.

A sérülésed mennyire vetett vissza?
Sok hercehurcával járt, jobb lett volna, ha kimarad… Az ifjúsági országos bajnokságon történt, két hónapig sok verseny kimaradt, az utolsókon sem voltam százszázalékos, de inkább egy ilyen kéztörés, mint egy súlyosabb sérülés.

Nem volt kockázatos ilyen gyorsan, még 2012 elején visszatérni?
De, kockázatos volt. Viszont egyeztettünk az orvosokkal, ők is, mi is úgy gondoltuk, hogy ésszel ugyan, de be lehet vállalni bizonyos futamokat.

Hátráltatott a bekötött kezed?
Nem tudom, mennyivel lett volna gyorsabb, jobb a gyógyulási folyamat. Remélem, hogy így is ugyanolyan jó lesz. Viszont történt, ami történt, nem tudjuk visszafordítani. Ami biztos: egyre jobb állapotban van a kezem, csütörtökön megyek az újabb kontrollra, remélem, csupa jó hírt kapok majd.

A következő szezonban mi lesz a legfontosabb?
Az, hogy folyamatosan javítsam a pontszámomat. Az új idényben már minden pont teljes egészében beszámít az olimpiai kvalifikációba. A versenyek közül az ifjúsági és a felnőtt országos bajnokság, ugyanezen két korosztály világbajnoksága, valamint az Universiade lesz a legfontosabb.

Mindegyiken indulsz?
Szeretnék. Az országos bajnokságokon minden számomat meg akarom nyerni, az ifjúsági világbajnokságon be akarok kerülni a legjobb 30 közé, a felnőtteknél pedig próbálom megállni a helyem. Egyedül az egyetemi játékok kiszámíthatatlan, a mezőnyt lehetetlen megjósolni.

Meddig pihenhetsz még?
Május elsején indulnak az erőnléti edzések, aztán jön néhány alapozó tábor, kétszer-háromszor négy nap havonta. Utána meg már megyünk bele a versenyidénybe. Nagyon remélem, hogy a nyár végén eljutok Új-Zélandra edzeni és versenyezni. Ha összejön, az azt jelenti, hogy minden fronton jó úton járok.

Felix Promotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 27. 08:27, hétfő | Sport

21 év után, magyar kapussal újra Eb-győztes a magyar férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott büntetők után 14-13-ra legyőzte a döntőben Spanyolországot a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján, így Märcz Tamás együttese 21 év után lett újra aranyérmes a kontinens

2020. Január 27. 08:13, hétfő | Sport

Újabb történelmi kettős győzelemet arattak a Liu -testvérek a debreceni gyorskorcsolya Eb-n

A debreceni rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság utolsó versenynapján az 1000 méteres egyéni versenyek, valamint a váltók döntőire kerül sor, illetve eldől az összetett érmek sorsa is.

2020. Január 27. 08:00, hétfő | Sport

Helikopter balesetben meghalt a kétszeres olimpiai bajnok kosaras Kobe Bryant és kislánya

Életét vesztette vasárnap Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázó, a sportág legendás alakja - jelentette először az amerikai TMZ hírportál, majd műsorát megszakítva valamennyi amerikai tévéállom

2020. Január 24. 16:09, péntek | Sport

Meghalt a Dakar-rally-n balesetező motoros

Meghalt Edwin Straver, a 2020-as Dakar-Rally január 16-i, 11. szakaszán balesetet szenvedett motorversenyző. Straver 48 évet élt.