Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Április 11. 13:00, hétfő | PR
Forrás: Goodwill PR és Kommunikációs Ügynökség

Faültetés csapatépítő és egyben környezetvédelmi céllal Szigligeten

Faültetés csapatépítő és egyben környezetvédelmi céllal Szigligeten

Csapatépítés és fenntarthatóság: az MSL Accessibility Kft. és az Artklikk Kft. közös faültető programja Szigligeten. Példaértékű programot szervezett a két budapesti kisvállalat, egyesítve a kellemest a hasznossal. 87 facsemete elültet

A fenntarthatóság napról napra egyre fontosabb kérdés lesz a vállalati szektorban, - egyes közelmúltban történt események kapcsán sem árt levonni a tanulságokat- és amellett, hogy ezek az intézkedések hosszú távon gyökerében javíthatják a cégkultúrát és ezáltal a hatékonyságot, rövid távon rengeteget dobhatnak egy cég imázsán. Azonban joggal teheti fel a kérdést bármely magyar kisvállalkozás, hogy hogyan veheti föl a versenyt - ebben is - a nagyvállalatokkal, akik természetesen jelentősebb financiális hozzájárulások révén népszerűsíthetik magukat, mint tudatos, „zöld” cégek.

Két innovációs mobiltechnológiával foglalkozó budapesti kisvállalkozás az MSL Accessibility Kft. és az Artklikk Kft. precedens értékű alternatívát mutatott arra, hogyan járulhatnak hozzá a kisvállalkozások aktívan a környezeti fenntarthatósághoz, fejlesztve egyúttal cégkultúrájuk más aspektusait is. Így a felajánlásra fordított költségek több szempontból is megtérülhetnek, és kétségtelenül nem múlják felül egy divatos, extrémsportokkal egybekötött csapatépítő tréning költségeit.

Mivel mindkét cég szeretné környezettudatosabbá tenni cégpolitikáját, igény támadt az ökohatékonyság, környezet-egészségügy, környezettudatosság jegyében tartott belső képzésekre. Közös ötletelés eredményeképp a két cég úgy döntött, hogy összekötik az elméleti képzést a környezetvédelmi akcióval egy nagyszabású faültetős csapatépítő kirándulás formájában. Helyszínül egy szigligeti útszakaszt választottak, ahonnan pár éve ki kellett vágni az ott álló nyárfasort.

A majdnem három hónapos szervezés során a legtöbb érintett szerv rendkívül pozitívan reagált és számos együttműködő partnerre sikerült szert tenniük: a faültetés megvalósításában legtöbbet a szigligeti polgármester Balassa Balázs, illetve a Dunántúli Regionális Vizmű Zrt. Észak-balatoni Üzemeltetési Üzemvezetőségétől Éri László üzemvezető segített. Mivel a cél a faültetés megvalósítása mellett az is volt, hogy az alkalmazottak elméletben megismerkedjenek a fenntarthatóság kérdéskörével, a CG & Partners Kutató és Tanácsadó Kft. szervezésében – akik a fenntarthatósági háttérmunkát és a cégek fenntarthatósági jelentéseit is készítik – sor került egy elméleti fenntarthatósági képzésre is. A CG & Partners Kft. ügyvezetője, dr. Szigeti Cecília által tartott képzés során a résztvevők az ökológiai lábnyom, karbonlábnyom fogalmával ismerkedtek, és kiszámíthatták, hogy széndioxid-kibocsátásuk mekkora részét tudják semlegesíteni a faültetés segítségével.

A szigligeti alkotóház biztosított szállást a faültető csapatnak, ahol a barátságos személyzet, illetve az alkotóház vezetője Dömötör Roland egyaránt rengeteg segítséget nyújtottak a felmerülő problémák megoldásában.

A kemény munka minden szempontból meghozta gyümölcsét: a négy napos akció során a csapattagok megtanultak fát ültetni, megismerhették egymást egy egészen új szemszögből, és a munka után együtt kapcsolódhattak ki a festői kis településen.

Eredményképpen 87 fa és számos barátságos együttműködés gyökerezhetett meg, illetve az önkormányzat hozzájárulásával emlékül további 18 – ennyien vettek részt az ültetésben – facsemete került elültetésre Szigligeten, a Liget utcában.

A CG & Partners Kutató és Tanácsadó Kft.
A 2009-ben alakult tanácsadó cég kutatási tevékenysége mellett elsősorban fenntarthatósággal kapcsolatos képzésekkel, ökológiai és karbonlábnyom számítással és fenntarthatósági jelentések készítésével foglalkozik. A CG & Partners Kft. készítette az Aqua Szolgáltató Kft, az Ablakcentrum Kft, az SKC Consulting Kft. és a Goodwill PR és Kommunikációs Ügynökség fenntarthatósági jelentését, melyek mindegyike indult a Deloitte Magyarország által évente meghirdetett Zöld Béka díj elnyeréséért. (http://www.deloitte.com/view/hu_HU/hu/szolgaltatsok/vallalatikockazatkezelesiszolgaltatasok/kornyezetvedelmiszolgaltatasok/005e1813288aa210VgnVCM1000001956f00aRCRD.htm).

Bővebb információk találhatók a cég honlapján: www.cgpartners.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.