Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2013. Február 20. 16:06, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Fazekas: nincs olyan üzemtörvény-tervezet, amely tönkretenné a nagyüzemeke

Fazekas: nincs olyan üzemtörvény-tervezet, amely tönkretenné a nagyüzemeke

Nincs olyan üzemtörvény-tervezet a Vidékfejlesztési Minisztériumban, amely tönkretenné, vagy nehéz helyzetbe hozná a nagyüzemeket, nincs olyan tervezet a minisztériumban, amelyre a sajtó hivatkozik - hangoztatta Fazekas Sándor vidékfejlesz

Nincs olyan üzemtörvény-tervezet a Vidékfejlesztési Minisztériumban, amely tönkretenné, vagy nehéz helyzetbe hozná a nagyüzemeket, nincs olyan tervezet a minisztériumban, amelyre a sajtó hivatkozik - hangoztatta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a kormányzati hírportálon közzétett szerdai video-nyilatkozatában.

A vidékfejlesztési miniszter a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent cikkre reagált. Ebben egy olyan készülő üzemgazdálkodási törvény-tervezetet ismertetettek, amely szerint az agrárgazdaságokat arra köteleznék, hogy öt éven belül mondjanak le az 1200 hektárnál nagyobb földterületeikről.
Fazekas Sándor közölte: "elkötelezettek vagyunk a családi gazdaságok, az agrár-középosztály megerősítése ügyében, és minden eszközzel azon vagyunk, hogy a magyar mezőgazdaság fejlődjön, gyarapodjon". Hozzátette: ez az elmúlt években jól látható volt, példaként hozta a sertéságazatot, illetve a dinnye- és az uborka-, továbbá a Négy Mancs-ügyet, valamint a húsipari feldolgozók érdekében tett intézkedéseket. Leszögezte: a szaktárca az elmúlt években mindig azért dolgozott, hogy a magyar mezőgazdaság eredményes legyen, az elért pozíciókat megőrizze és fejlődjön.
"Senkit sem akarunk tönkretenni, mi a mezőgazdaságot nem bontani, hanem építeni szándékozunk és ebben a szellemben dolgozunk a jövőben is" fogalmazott.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 18:00, csütörtök | Belföld

Nagy értékű hamisított ruhára bukkant Nyíregyházán a NAV

Több mint 126 millió forintot érő hamis ruhára bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy nyíregyházi raktárban - közölte a hatóság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

2022. Augusztus 11. 16:03, csütörtök | Belföld

A büntetés-végrehajtás megkezdte a déli határszakasz kerítésének megerősítését

A kormány döntésének megfelelően a büntetés-végrehajtási szervezet megkezdte a már meglévő 165 kilométer hosszúságú biztonsági határzár megerősítését és az új határvédelmi rendszer kiépítését a hódunai szakaszon

2022. Augusztus 11. 15:03, csütörtök | Belföld

Újabb száguldozót fogtak a rendőrök

A kocsi vezetője a megengedett sebesség több mint kétszeresével hajtott a 22-es számú főúton.

2022. Augusztus 11. 14:03, csütörtök | Belföld

Megérkezett az első cseppfolyósított földgáz szállítmány a horvátországi Krk-ről Magyarországra

Megérkezett az első cseppfolyósított földgáz (LNG) szállítmány a horvát import terminálból Magyarországra, így új szállítási móddal és útvonallal bővült a hazai gázellátási lánc,