Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Február 13. 14:25, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Fazekas: Példaértékű beruházás indult

Fazekas: Példaértékű beruházás indult

Újraéled a baromfi-feldolgozó ipar Zalában. Pacsán idén adják át azt az üzemet, ahol a vágástól a feldolgozásig mindent egy helyen végeznek majd el. A beruházás nyomán 200 helyi jut munkához, a beszállítók révén viszont összesen 10

Nemcsak a zalai baromfitenyésztők szállíthatnak majd csirkét és pulykát a pacsai üzembe, hanem Somogy, Veszprém és Vas megyei termelők is, akik a Zalabaromfi felszámolását követően eddig kénytelenek voltak az ország keleti részén működő feldolgozókkal szerződést kötni.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter úgy fogalmazott: „Pacsán mintegy 120 termelőnek és részben takarmányszállítóknak az összefogásával egy igazán példaértékű beruházás indult; egy olyan baromfi-feldolgozó, amely a teljes vertikumot átfogja, hiszen a termelők állítják elő a csirkét a pulykát, ők nevelik fel”. Hozzátette: „vágóhíd, hűtőház és feldolgozó is – beleértve a füstölőt, csomagolót – készül majd hamarosan”.

A másfél milliárd forintos beruházáshoz 415 millió forintos uniós támogatást nyertek, a mintegy 4000 négyzetméteres üzem több száz embernek adhat majd munkát.

Bedő Tibor, a Zalai Baromfi-feldolgozó Kft. ügyvezetője elmondta: „helyben mindenképpen 200 főt alkalmazunk, foglalkoztatunk, és a beszállítók és a környező szolgáltatók révén ez 1000-1200 fő részére teremt munkalehetőséget”.

A zöld mezős beruházás 2010 decemberében indult, és még az idén ősszel átadhatják a pacsai baromfi-feldolgozó üzemet. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.