Városlista
2020. augusztus 9, vasárnap - Emőd

Hírek

2019. December 06. 13:24, péntek | PR

Fázós vagy? Így vértezd fel magad a téli hónapokra!

Fázós vagy? Így vértezd fel magad a téli hónapokra!

Vannak, akik már 20 fokban is vacognak, és vannak, akik egy vékony pulóver – vékony kabát kombinációban is képesek áttelelni.

Vannak fázósabbak, vannak kevésbé fázósabbak. Ha te is mindig és mindenhol fázol, ha 20 fokban már bundás kardigánban vacogsz, és már ősszel sem látszol ki a nagykabát – sapka - sál triumvirátus alól, akkor ez a te cikked.

Viszonyunk az időjáráshoz: genetikai kódolás

Az, hogy hogyan viszonyulunk a hideghez, vagy éppen a túl meleg időjáráshoz, bizony genetikailag belénk van kódolva. Vannak csecsemők, akik már az újszülöttosztályon vacognak a pihe-puha meleg takaró alatt, míg más kisgyerekek komplett téli hónapokon át nem vesznek fel sapkát, és köszönik szépen, ők is tökéletesen érzik magukat. Minden ember más, minden ember hőérzete más.

Tippek fázósoknak a hideg hónapokra

Az ősz és a hideg idő beköszöntével eljönnek a fázós emberek rémálmai. Hideg kezek, mindenhova befújó szél, jéghideg orr, és még sorolhatnánk. Vannak azonban praktikus darabok, melyek beszerzésével számukra is élhetőbbek lesznek a téli hónapok.

1. Egy jó meleg paplan
Az egyik legfontosabb, amelyet mindenképpen be kell szereznünk a hideg időszakra, az egy minőségi, meleg takaró. Akár dupla szélességűt szerzünk, akár egy szimplát, mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy milyen töltettel rendelkezik. Ha van rá mód, részesítsük előnyben a natúr töltetű, hőszigetelt pamut paplanokat.

2. Belül puhán bélelt, kötött körsál
A körsál a fázós emberek egyik megmentője. Anélkül tart melegen, hogy a sál végei zavarnának a mindennapi teendőinkben. A belül puhán bélelt körsál pedig gyakorlatilag maga a megváltás: melegen tartja a nyakat, fület, de akár még az orrig is felhúzható, és nem utolsó sorban csinos is.3. A vastag házizoknik és az otthoni mamuszok ideje
A fázós emberek másik legjobb barátja a vastag házizokni és a meleg, szőrös otthoni mamusz. Nagyanyáinktól unásig hallgathattuk, hogy alulról lehet a legkönnyebben megfázni, és ezzel nem tudunk vitába szállni. Sokkal kevésbé érezzük ugyanazt a hőfokot hűvösnek, ha egy pihe-puha, meleg, szőrös, kedves kis mamuszban jövünk-megyünk otthonunkban.

+ 1 tipp extra fázós embereknek: Szerezz be egy pár meleg plédet is, és helyezd őket a lakás különböző pontjan. Így bárhol is kezdenél el vacogni, csak felkapsz egy takarót, és máris jobban érzed magad!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 24. 07:53, péntek | PR

Egyházi építések specialistája lett a Jánosik Kft.

Ismét egyházi ingatlan felújítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft. Ezúttal Miskolcon, a Baptista Szeretetszolgálat új szociális ellátóközpontja kivitelezésére kaptak megbízást.

2020. Július 06. 18:37, hétfő | PR

3 húsbavágó érv, amiért a költöztetést rakodással rendeld, profiktól

Csak a vándormadarak költöznek évenként, de van, aki majdnem ilyen gyakorisággal vált új albérletre. Ez persze sok költöztetés rakodással, ami sokba is kerül. Miért rossz ötlet mégis spórolni a profikon?

2020. Július 06. 18:18, hétfő | PR

Zavart okoz a C típusú nyelvvizsga kifejezés, de miért?

Mint minden területnek, a nyelvvizsgáknak is megvan a maga zsargonja. Ehhez tartozik a C típusú nyelvvizsga kifejezés is, de a zsargon idővel változik és ez bizony okozhat félreértéseket.

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.