Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2011. Január 13. 10:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Revita TV

Február végéig igényelhető a gázfelhasználási kedvezmény

Február végéig igényelhető a gázfelhasználási kedvezmény

Január 15-ig megkapják a nagycsaládosok azokat a tájékoztató leveleket, melyek az idén bevezetett gázfelhasználási kedvezmény igényléséhez szükséges információkat és nyomtatványokat tartalmazza. Nekik vissza kell küldeniük ezeket a d

A kormány április 30-ig meghosszabbította a távhőfelhasználás szociális támogatását. Akik most kapnak ilyen kedvezményt azoknak nincs tennivalójuk, a könnyítés automatikusan érvénybe lép. Új elem viszont a nagycsaládosok gázfelhasználásnak támogatása. A legalább három gyermeket nevelők évente 61.560 megajoule földgázmennyiséget vehetnek igénybe kedvezményesen, ami további gyermekek estén több mint 10 ezer megajoulonként növekszik. A feltehetően jogosult családok január 15-éig tájékoztató levelet kapnak, megyénkben ők körülbelül ötezren vannak.

Fontos hogy a nyomtatványokat a kérelmezők február 28-ig visszaküldjék az államkincstár helyi igazgatóságára, különben elvesztik jogosultságukat. A kedvezmény 2011-ben egész évre szól. A családokat érintő másik fontos változás, hogy az egy évesnél idősebb gyerekkel gyes-en lévő kismamák már csak heti 30 órában vállalhatnak munkát. Ezt azoknak is be kell jelenteniük, akik most is dolgoznak. Aki december 31-én már munkaviszonyban volt a gyes mellett, arra március 31-ig nem vonatkozik az új szabályozás. Ugyancsak megmarad a teljes munkaidő vállalásának lehetősége a súlyosan fogyatékos vagy tartósan beteg gyermeket nevelő szülők esetében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:11, vasárnap | Helyi

Idén is virágba borul Győr

Megkezdődött Győrben az egynyári virágok kiültetése.

2024. Május 12. 08:12, vasárnap | Helyi

Itt az új évad: Klasszikusok könnyedén

Kihirdette új évadát a Győri Nemzeti Színház.

2024. Május 12. 07:09, vasárnap | Helyi

Sok helyen szükség volt már a JÉGER-re

Már az idei védekezési szezon első hetében bizonyított az Országos jégkármérséklő rendszer (JÉGER).

2024. Május 11. 09:16, szombat | Helyi

Öt év után nyerhet újra BL döntőt a Győri Audi ETO KC csapata

Sorsoltak a női kézilabda Bajnokok Ligájában.