Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2018. Március 05. 18:11, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Februárban is nőtt a forgalomba helyezett új autók száma Európában

Februárban is nőtt a forgalomba helyezett új autók száma Európában

Februárban 3,5 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma Nyugat-Európában az élénk németországi, franciaországi és spanyolországi keresletnek köszönhetően

az Automotive News Europe autóipari hírportál LMC Automotive piackutató vállalati adatait idéző beszámolója szerint.

Februárban 1,05 millió autót helyeztek forgalomba Nyugat-Európában, 3,5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban az LMC Automotive hivatalos nemzeti statisztikai jelentéseken és egyes kisebb piacok esetében saját becsléseire támaszkodó adatai szerint.

A forgalomba helyezések szezonálisan kiigazított évesített száma (SAAR, seasonally adjusted annualized rate) 14,95 millió volt februárban, a kiemelkedően magas januári adatok miatt 2,6 százalékkal kisebb az előző havinál. A februári SAAR-adat azonban ezzel együtt is meghaladja a gazdasági és pénzügyi válság utáni átlagot.

Németországban 7,4 százalékkal nőtt a forgalomba helyezések száma, Franciaországban 4,3 százalék, Spanyolországban pedig 13 százalék volt a növekedés.

Olaszországban 1,4 százalék, Nagy-Britanniában 2,8 százalék volt a csökkenés.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 01. 10:56, vasárnap | Külföld

Szlovákiai választás - Robert Fico pártja nyerte a voksolást a leadott szavazatok 94,6 százalékos feldolgozottsága mellett

Az aktuális feldolgozottság mellett a Szövetség eredménye 4,4 százalékra csökkent, vagyis a felvidéki magyar párt nem jut be a pozsonyi törvényhozásba.

2023. Szeptember 30. 14:04, szombat | Külföld

Szlovákiai választások - M1 tudósító: rekord részvételre számítanak a voksoláson

Rekord részvételi arányra számítanak az előrehozott parlamenti választáson Szlovákiában, a voksolás szombat reggel hét órakor kezdődött - mondta az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója.

2023. Szeptember 29. 14:04, péntek | Külföld

Orbán Viktor Szerbiában tárgyal

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Belgrádba utazott, ahol részt vesz Szerbia, az Egyesült Arab Emírségek és Magyarország vezetőinek hármas csúcstalálkozóján.

2023. Szeptember 28. 13:12, csütörtök | Külföld

Négy embert megsebesített egy lövöldöző Pozsonyban, a rendőrök lelőtték

Négy embert, köztük egy rendőrt is megsebesített egy pozsonyi lakótelepen egy ház ablakából lövöldöző férfi csütörtökön hajnalban. Rátámadt a helyszínre érkező rendőrökre is, akik lelőtték - közölte a szlovák rendőrség.