Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Március 05. 18:11, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Februárban is nőtt a forgalomba helyezett új autók száma Európában

Februárban is nőtt a forgalomba helyezett új autók száma Európában

Februárban 3,5 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma Nyugat-Európában az élénk németországi, franciaországi és spanyolországi keresletnek köszönhetően

az Automotive News Europe autóipari hírportál LMC Automotive piackutató vállalati adatait idéző beszámolója szerint.

Februárban 1,05 millió autót helyeztek forgalomba Nyugat-Európában, 3,5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban az LMC Automotive hivatalos nemzeti statisztikai jelentéseken és egyes kisebb piacok esetében saját becsléseire támaszkodó adatai szerint.

A forgalomba helyezések szezonálisan kiigazított évesített száma (SAAR, seasonally adjusted annualized rate) 14,95 millió volt februárban, a kiemelkedően magas januári adatok miatt 2,6 százalékkal kisebb az előző havinál. A februári SAAR-adat azonban ezzel együtt is meghaladja a gazdasági és pénzügyi válság utáni átlagot.

Németországban 7,4 százalékkal nőtt a forgalomba helyezések száma, Franciaországban 4,3 százalék, Spanyolországban pedig 13 százalék volt a növekedés.

Olaszországban 1,4 százalék, Nagy-Britanniában 2,8 százalék volt a csökkenés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.