Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2012. Március 19. 14:19, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Federer lendületben: idei harmadik tornagyőzelmét aratta

Federer lendületben: idei harmadik tornagyőzelmét aratta

Roger Federer sikerével zárult az Indian Wellsben megrendezett férfi tenisztorna. A svájci klasszis a fináléban 7:6, 6:3-ra legyőzte John Isnert, így Rotterdam és Dubai után harmadik idei tornagyőzelmét aratta.

Federernek volt miért visszavágnia Isnernek, hiszen februárban a Davis-kupában az amerikai legyőzte őt, ám a svájci gyorsan hozzátette: Indian Wellsben kemény pályán játszanak, míg a válogatottal salakon kellett pályára lépni.

Az első szettben a mindkét teniszező jól adogatott, így 6:5-ig különösebb probléma nélkül mindketten hozták szervagémüket. A 12. játékban Isnernek meggyűlt a baja saját adogatásának behúzásával: Federer szettlabdához is jutott, ám a hórihorgas amerikai hárította azt, s végül rövidítésre mentette a játszmát. A tiebrékben Isner minibrékkel kezdett, majd a svájci visszavette az előnyt, ám rendkívül feszülten teniszezett.

Mindkét játékos többször is kért challenge-et a rövidítés folyamán, míg nem 7:7-nél Federer megtörte ellenfelét, elvette adogatását, majd egy visszaadhatatlan szervával behúzta az első szettet – s így a lélektani előny is hozzá került.

A második játszmában Federer és Isner is semmire hozta első adogatását, majd az amerikainak ismét gondjai akadtak szervájával, ám a korábbi világelső rontott, így 2:1-re módosult az eredmény. A hetedik gémben Federer kiválóan fogadott, majd végül Isner rontott el egy röptét, így elveszítette adogatását. A 31 esztendős teniszező saját szerváját abszolválta, így 26 éves ellenfelének a meccsben maradásért kellett adogatnia.

30:30-ig fej-fej mellett haladtak, ám ekkor Isner a hálóba vágott egy tenyerest, így Federer mérkőzéslabdához jutott. Az amerikai tenyeresének útját ismét a háló állta el, így a svájci 6:3-ra nyerte a szettet, s így a találkozót is behúzta. Federer 29 nyerőt ütött a meccsen, első szerváiból félelmetes százalékban (94) csinált pontot, ráadásul hét ászt is pályára küldött.

Federer idei harmadik tornagyőzelmét aratta, s egyre közelebb kerül ahhoz, hogy visszavegye vezető helyét a világranglistán.

A női fináléban Viktorija Azarenka legyőzte Marija Sarapovát.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 04. 12:04, hétfő | Sport

Tamás Gyula és a 2020-as rallysport

Idén hat autóversenyen láthattuk Tamás Gyula raliversenyzőt.

2020. December 31. 18:00, csütörtök | Sport

Juhász Csabi a Szilveszteri Kakucs Ring Kupán

Szilveszter Kakucs Ring Kupa - 2020.12.28. - Kakucs Ring - Juhász Csaba - Juhász Média Kft - Renault Clio R3.

2020. December 31. 14:07, csütörtök | Sport

Csak egy kör adatott meg

Bencs Gábor Juhász Csabi alkalmi navigátora most visszaült eredeti helyére az öccse, Zoltán mellé.

2020. December 31. 09:15, csütörtök | Sport

Nagy Mátyás 2020-as rally évadja

Villám interjú Nagy Mátyás autóversenyzővel a 2020-as rally szezon végén.