Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Január 31. 15:20, vasárnap | Sport
Forrás: HírTV

Federer a csúcson

Federer a csúcson

Egyre nehezebben találni szavakat Roger Federer teljesítményének elismerésére és jellemzésére. A teniszsport svájci legendája már rengeteg csúcsot megdöntött, most pedig újabb fejezetet írt saját sikertörténetében. A világelső fenom

Két óra negyvenegy percig reménykedhetett Murray, de igazából csak a csoda segíthetett volna Federer ellen. Pedig a skót klasszis remek formában várta a döntőt, egy nappal többet is készülhetett és pihenhetett, de hiába. Az sem segített, hogy a finálé előtt az élete második egyéni Grand Slam-döntőjére készülő szigetországi teniszező vezetett 6-4-re a svájci legenda ellen.

De! A világelső nyerte kettejük első GS-fináléját a 2008-as US Openen, akkor is 3-0-ra diadalmaskodott. Ezúttal sem nyert szettet Murray, esélye azért volt erre a bravúrra. Federer ugyan időnként könnyelmű és pontatlan volt, de minden egyes alkalommal gyorsan és hihetetlen ütésekkel kapaszkodott vissza. Az első szettben gyorsan brékelőnybe került a svájci, erre még válaszolt ellenfele. Murray rövid időre még meg is ingatta Roger királyt, de a hajrát ismét a világelső bírta jobban.

A második felvonásban - a szorosabb eredmény ellenére - már fölényben teniszezett a világ legjobbja, hasonló teniszleckét adott Murraynek, mint az elődöntőben Jo-Wilfried Tsongának. Murray ugyan kapaszkodott, de védekezése meg sem közelítette Rafael Nadalét. A spanyol éppen a defenzív játékának sikerességével múlta felül egy évvel ezelőtt Federert. A brit játéka amúgy is inkább a támadásokra épül, de ebben nem veszi fel még a versenyt a svájcival.

A harmadik játszmában aztán felcsillant a remény a brit előtt, 5:2-re elhúzott. De egy-két kisebb hiba miatt Federer visszabrékelt, majd kiharcolta a rövidítést. A mindent eldöntő tie-break aztán hatalmas izgalmakat hozott, meccs- és szettlabdák váltották egymást. Federer többször is lezárhatta volna a döntőt, de egy-két alkalommal könnyelműsködött. De akkora nyomást helyezett Murrayre, hogy végül a brit összeroppant, elrontott egy könnyű ütést, amely a találkozó végét jelentette.

AUSTRALIAN OPEN, FÉRFI EGYES, DÖNTŐ:
Roger Federer (svájci, 1.)-Andy Murray (brit, 5.) 6-3, 6-4, 7-6 (13-11)

(sporthirado.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.