Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Január 23. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Federer játszott már jobban is, de győzött

Federer játszott már jobban is, de győzött

Roger Federer továbbra sem nyújt meggyőző teljesítményt, csak nehezen, négy játszmában tudta legyőzni a spanyol Tommy Robredót (52. a világranglistán) a negyeddöntőbe kerülésért az Australian Openen. Tomás Berdych viszont szettet sem ve

Az első szett alapján nem gondolhatta senki, hogy Roger Federernek gondja lehet a negyeddöntőbe jutással. A világranglista-2. svájci tökéletesen szervált, saját adogatásai mögött egyetlen labdamenetet sem veszítve, 6:3-mal nyitott.
Hirdetés

Aztán a második szett közepén néhány perces rövidzárlat következett a svájci játékában, amelyet kihasznált a szinte hiba nélkül játszó Robredo és kiegyenlített (3:6). Ezt követően még hosszú időbe telt mire Federer újra megtalálta a ritmust, akinek azonban közepes teljesítmény is elég volt a négyjátszmás sikerhez, amellyel bejutott a nyolc közé. A svájci egyhuzamban huszonhetedszer játszhat Grand Slam-negyeddöntőt, amivel beállította Jimmy Connors rekordját.

A 2008-as győztes Novak Djokovics 6:3, 6:4, 6:0-ra verte a tizennegyedik kiemelt Nicolás Almagrót és energiatakarékos üzemmódban is bejutott a legjobb nyolc közé. A vasárnap 104 percet pályán töltő világranglista-3. szerb volt az első negyeddöntős az uraknál, s győzelmével tavalyi szereplését már megismételte.

A hatodik kiemelt Tomás Berdych parádésan teniszezve (32 nyerő ütés, 8 ki nem kényszerített hiba), egy óra 57 perc alatt, három sima szettben győzte le a 2009-es elődöntős Fernando Verdascót. A cseh teniszező a négy közé jutásért Novak Djokoviccsal játszik majd.

A hölgyeknél a világelső Caroline Wozniacki bejutott a negyeddöntőbe, miután nyolcvan perc alatt 6:3, 6:4-re legyőzte a lett Anastasija Sevastovát (46. a világranglistán).

Sevastova meglepően jól és bátran kezdte pályafutása első Grand Slam-nyolcaddöntőjét, azonnal brékelőnybe került. A lett már 3:1-re is vezetett, azonban Wozniacki lassan játékba lendült és egyhuzamban öt játékot nyerve behúzta az első szettet. Ezt követően is a világelső volt folyamatosan előnyben, azonban néhány perces kihagyásokkal többször is „visszaengedte" ellenfelét a meccsbe. Wozniacki utoljára 4:4-nél vette el Sevastova adogatását, és ezt követően már nem engedte ki kezéből az előnyt, nyolcvan perc után fogadhatta ellenfele gratulációját.

„Sevastova nehéz ellenfél volt, remekül olvassa a játékot. Nehezebb meccs volt, mint amit az eredmény mutat. Egyelőre nem mindig találom a ritmust, még nem a legjobb játékomat nyújtottam" – mondta önkritikusan a világelső a mérkőzést követően.

A kilencedik kiemelt Li Na a vártnál könnyebben, 6:3, 6:3-ra győzte le a nála eggyel magasabban rangsorolt fehérorosz Viktorija Azarenkát. A kínai játékos így már csak egy győzelemre van attól, hogy 2010 után újra négy közé jusson.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.