Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. November 16. 13:37, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Fedezzük fel értékeinket!

Fedezzük fel értékeinket!

„Fedezzük fel értékeinket! – hungarikumok és megyerikumok" címmel csapatverseny indul általános és középiskolás tanulók számára, melynek kiírója a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat.

Megvalósítását a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottság támogatja, alapvetően a megyei önkormányzat által benyújtott, az FVM pozitív döntésenyomán megítélt anyagi forrásból. A verseny sikeres lebonyolításához szakmai segítséget az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja nyújt.

A „Fedezzük fel értékeinket! – hungarikumok és megyerikumok" címet viselő vetélkedő a nemzeti értékek feltárása érdekében, ugyanakkor a kor technikai követelményeihez igazodva, az általános iskolák felső tagozatos diákjait, valamint középiskolás fiatalokat kíván megszólítani.
A 3 fordulóból (iskolai, területi és megyei) álló vetélkedőre 4 fős csapatok nevezhetnek. A megmérettetés hozzájárul a szülőföldhöz való kötődés erősítéséhez, a hagyományápoláshoz, az értékek tiszteletéhez; A témakörök széleskörűen ölelik át nemzeti értékeinket a természeti kincseinktől, a sporton, a tudományon át a művelődéstörténeti és népművészeti örökségünkig, magukba foglalva a tárgyi és szellemi értékeket, a kiemelkedő teljesítményeket egyaránt.

Részletes információk, pályázati kiírás és letölthető adatlap a mellékelt dokumentumban - olvasható az önkormányzat honlapján.

Címkék: kiírás, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.