Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2010. Február 27. 06:28, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Fegyveresekkel érkeztek a Rippl-Rónai-festmények

Fegyveresekkel érkeztek a Rippl-Rónai-festmények

Csütörtökön délután begördült a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum udvarára a Rippl-Rónai-festményeket szállító gépkocsi – írja a Beol.hu. Még a forgalmat is leállították a múzeum előtt, amikor megérkezett a teherautó.

A szállítmányt a kaposvári intézmény biztonsági főnökén kívül három fegyveres őr kísérte: egy a teherautó anyósülésén, kettő a követő személygépkocsiban. Az indulás időpontját és az útvonalat titkolták, sőt útközben - biztonsági okok miatt - meg sem álltak.

Nyolc faládában érkeztek a képek. A ládák most raktárban vannak, hogy ott akklimatizálódjanak a festmények. A 46 alkotást március 6-tól április 18-ig láthatja a közönség, amelynek biztosítási értéke egymilliárd forint. A kiállított képek között olyan ismert alkotások is szerepelnek, mint a Kunffyné virágos kalapban, a Katalán táj, Riccardo Vines Roda zongoraművész képmása és a Meggyfavirágzás. A tárlatot Rippl-Rónai személyes életéből vett fotók gazdagítják majd.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 29. 09:12, vasárnap | Belföld

Elvitték az Ötöslottó 63 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményét

Magyarország kedvenc lottójátéka 38 hét halmozódás után ismét milliárdossá tett egy szerencsés játékost. A telitalálat összege 6,431 milliárd forint, amely az Ötöslottó történetének legmagasabb nyereménye.

2020. Március 29. 09:09, vasárnap | Belföld

Két újabb koronavírus-beteg elhunyt, nőtt az azonosított fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 408-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt két idős, alapbetegségekkel küzdő beteg.

2020. Március 29. 08:07, vasárnap | Belföld

A tisztifőorvos ismét azt kérte az idősektől, hogy maradjanak otthon

A szombattól hatályos kijárási korlátozással szintet lépett a járvány elleni védekezés - jelentette ki az országos tisztifőorvos az operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.

2020. Március 29. 07:36, vasárnap | Belföld

Semmi nem akadályozza a mezőgazdasági munkákat

A mezőgazdasági munkavégzést a koronavírus okozta helyzet semmilyen körülmények között nem akadályozza - jelentette ki a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke szombaton az M1 csatornán.