Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Szeptember 05. 14:38, szerda | Belföld
Forrás: hir.ma/Pozsgai Kitti

Fegyverre gyűjt a roma gárda

Fegyverre gyűjt a roma gárda

Facebook oldalán fegyverekre gyűjt és fegyverkezésre szólítja fel a cigányokat Daflics Ezredes alias Bagó Ferenc, aki nem mellesleg büntetett előéletű.

Bagó Ferenc, az első roma gárda vezetőjeként, ezredesként tünteti fel magát- írja a hir.ma.Az „ezredes” állítása szerint a romák védelmében a rasszizmus ellen harcol. A közösségi portálon adományokat is gyűjt, többek között fegyverre: „Adományokat is kérek elég ha 10-forintot elég ha 50-et minél több van annál erősebbek vagyunk a fegyverekért és a további dolgokért akik ezt a harcot támogatni szeretnék mint anyagilag vagy bármivel ami hasznos célra való a mi védelmezésünkre azt szívesen bele adom De a saját VAGYONOMAT IS FELÁLDOZOM A BÉKESSÉGÉRT ÉS A SZABADSÁGÉRT!!!!!!!!!!!!”- írja Bagó Ferenc. (az idézetet eredeti helyesírással közöltük- a szerk.)

A hir.ma arról is értesült, hogy "Kovács István a mohácsi cigány önkormányzat elnöke, - aki egyben a Fidesz Baranya megyei önkormányzati képviselője és a megyei közgyűlés kulturális bizottságának fideszes tagja – együttműködési megállapodást írt alá Mohácson Daflics ezredessel. Ennek köszönhetően, a cigány fegyveres szervezet irodát is kapott Pécsen".

A roma vezérnek már közel 700 barátja akadt a Facebook oldalán, épül a roma hadsereg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.