Városlista
2019. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2019. Február 15. 15:41, péntek | Belföld

Fegyverrel raboltak ki egy MÁV jegypénztárat

Fegyverrel raboltak ki egy MÁV jegypénztárat

Egy nagymarosi férfi 2018 júliusában egy este elhatározta, hogy kirabolja a Nagymaros-Visegrád vasútállomás jegypénztárosát.

Eltervezte, hogy visz magával egy kést, és azzal kényszeríti majd arra, hogy adja át a bevételt. Arra számított, hogy legalább 1 millió forintot szerezhet.

Fekete nadrágot és fekete kapucnis felsőt húzott, és egy fekete pólót kötött az arcára. Sőt, váltóruhát is elrejtett a Duna-parton, hogy menekülés közben átöltözzön, és ne ismerjék fel - olvasható az Ügyészség oldalán.

A késsel a kezében bement az állomás épületébe. Egy ideig csak figyelte a nőt, aki éjfél előtt lépett ki a pénztárból.

Odafutott hozzá, beráncigálta a pénztárba, és követelte tőle, hogy adja át a széfben lévő pénzt.

Mivel a kassza üres volt, a rabló kirántotta az íróasztal fiókját és zsebre vágta az ott talált 31 ezer forintot. A férfi eémenekült, a pénztáros pedig segítséget kért az állomásra érkező vonat mozdonyvezetőjétől.

Eközben a férfi átvette a váltóruháját, a másikat pedig meggyújtotta és a késsel együtt a folyóba dobta. A pénzt néhány nap alatt elköltötte. De nem volt sokáig szabadlábon: tíz nap alatt elfogták, és letartóztatták. A Pest Megyei Főügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett fegyveres rablás miatt emelt vádat ellene.

orrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 21. 11:17, vasárnap | Belföld

Munkagépek ütköztek a ferihegyi repülőtéren

Összeütközött két munkagép szombaton kora este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a balesetben egy ember könnyebben megsérült - közölte a rendőrség a honlapján.

2019. Július 21. 10:16, vasárnap | Belföld

A hőség mellett zivatarokra is számítani kell

Több megyére a hőség és zivatarveszély miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra.

2019. Július 21. 08:31, vasárnap | Belföld

A Holdra szállás alapvetően átformálta a Naprendszerről alkotott képet

Az ötven évvel ezelőtti Holdra szállás alapvetően átformálta a Naprendszerről és a Földről alkotott képet - mondta a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára szombaton az M1-en.

2019. Július 21. 05:02, vasárnap | Belföld

Letartóztatták a Prágában elfogott, több gyilkossággal gyanúsított férfit

Letartóztatták a Prágában elfogott, több gyilkossággal gyanúsított szerb-magyar férfit - tájékoztatta Ibolya Tibor fővárosi főügyész szombaton az MTI-t.