Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Szeptember 16. 07:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Fejlesztő és sószoba Magyarország egyik legmondernebb óvodájában Gönyűn

Fejlesztő és sószoba Magyarország egyik legmondernebb óvodájában Gönyűn

Nálunk városon sincs ilyen! Alig több mint 3 ezeren élnek a Győrhöz közeli községben, ahol pénteken hazánk egyik legmodernebb óvodája nyílik. Sószoba is van benne - tudósít a Cívishír.hu. Óvoda a természetben, természet az óvodában

Az intézményben a környék speciális nevelési igényű gyermekeit látják el. Az óvoda teljesen akadálymentes, többfunkciós fejlesztőszoba kapott benne helyet. A gyermekek fejlesztése érdekében együttműködést kötöttek a Nyugat-magyarországi Egyetem Neveléstudományi Intézetével: a tanító és gyógypedagógia szakos hallgatóknak gyakorlati terepet biztosítanak egy belga tükörrel ellátott monitorin helyiséggel.

Falusi porta, komposztálás, természetpatika is van

A nagyméretű tornaszobát speciális eszközökkel szereltük fel, melyet mind az egészséges, mind a mozgásukban korlátozott gyermekek testi fejlesztését, illetve terápiás foglakozásokat is lehetővé tesznek. Az óvodai programunkban a művészeti nevelés mellett kiemelt szerepet kap a környezettudatos, egészséges életmód. Ezt az épületben biztosítja többek között a sótéglából kialakított sószoba. A Kék Duna Óvoda új kertje garantálja a természettel való állandó kapcsolatot, ezt erősíti az óvoda fekvése is (a Duna és az erdő között).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.