Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Április 27. 14:45, szerda | Sport
Forrás: HírTV

Fél lábbal a döntőben

Fél lábbal a döntőben

Gelsenkirchenben lejátszották a labdarúgó Bajnokok Ligája első elődöntőjét, ahol a Manchester United 2-0-ra győzött a Schalke ellen. A Vörös Ördögök góljait Giggs és Rooney szerezték. Szerdán igazi csemege vár a futballrajongókra, r

A Schalke–Manchester United BL-elődöntő első félidejében az angol együttes megmutatta, miért is számított a párharc esélyesének még úgy is, hogy a németek az előző körben a címvédő Internazionalét ejtették ki kettős győzelemmel. Az MU egyre-másra dolgozta ki a jobbnál jobb helyzeteket Neuer kapuja előtt, ám amíg az Ucsida, Matip, Metzelder, Sarpei védelmi négyesen úgy csusszantak át, mint kés a vajon, a nyáron nagy valószínűséggel a Bayern Münchenhez igazoló kapuson nem tudtak kifogni. Manuel Neuer többek között hárította Pak Dzsi Szung, Hernández, Rooney és Giggs lövését is, egész egyszerűen mondva parádésan védett. Ám a Vörös Ördögök közül Fabio is ráijesztett a gelsenkircheni nézőkre, amikor a 38. percben egy hosszú elfutás után a kapu fölé bombázott.

Mindeközben a Schalke csak épphogy át-átmerészkedett az angolok térfelére, Raúl és Edu próbálkozásai már a tizenhatos előtt elhaltak, hiányzott belőlük az igazi átütőerő. A helyzet a második félidőben pedig csak fokozódott. A manchesteri csapat növelte a tempót, ahová már a Schalke nem tudta követni. Ennek két gyors gól lett a következménye a félidő közepén: a 67. percben Rooney passzából Giggs, három perccel később pedig Hernández kiugratásából Rooney vette be Neuer kapuját, ráadásul a két akció szinte megszólalásig hasonlított is egymásra. A gólszerző ugyanis mindkét esetben a tizenhatos bal szélén vehette át a labdát, majd ezt követően lőtt a hálóba.

A Manchester United a biztos vezetés tudatában látványos lassítani kezdte a játékot, a Schalke játékosai jobbára csak „nyomozták” a labdát, így helyzetbe sem tudtak kerülni, márpedig anélkül esélyük sem volt a hátrány csökkentésére. Sir Alex Ferguson együttese így magabiztos győzelmet aratott, s nagy valószínűség szerint ezzel bejutott a BL londoni fináléjába.

SCHALKE–MANCHESTER UNITED 0-2 (0-0)
Gelsenkirchen, Veltins Arena, 60 000 néző. Vezette: Carballo (spanyol).
Schalke: Neuer – Ucsida, Matip, Metzelder, Sarpei (Escudero, 73.) – Farfán, Papadopoulos, Jurado (Draxler, 83.), Baumjohann (Kluge, 53.) – Edu, Raúl. Vezetőedző: Ralf Rangnick.
Manchester United: Van der Sar – Fabio, Ferdinand, Vidics, Evra – Valencia, Carrick, Giggs, Pak Dzsi Szung (Anderson, 73.) – Rooney (Nani, 83.), Hernández (Scholes, 73.).
Vezetőedző: Sir Alex Ferguson.
Gólszerző: Giggs (67.), Rooney (70.).
Sárga lap: Metzelder (35.), Fabio (58.), Sarpei (71.). (da)

MNO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.