Városlista
2019. december 6, péntek - Miklós

Hírek

2019. Szeptember 24. 10:56, kedd | Kék hírek
Forrás: mti/fotó: police.hu

Feladta magát a székesfehérvári lovas szobrot megrongáló fiatal

Feladta magát a székesfehérvári lovas szobrot megrongáló fiatal

Feladta magát a rendőrségen az a férfi, aki vasárnap hajnalban Székesfehérváron felmászott a városháza előtt található lovas szoborra, és arról a kardot letörte

– közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kedden honlapján. A nyomozók a 19 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki rongálás vétség elkövetése miatt.

A rendőrség térfigyelő kamerák felvételei alapján kereste az akkor még ismeretlen tettest, aki a letört szobordarabot a helyszínen hagyta.

A székesfehérvári önkormányzat hétfőn közleményben jelezte, hogy a városgondnokság Kocsis Balázs szobrász-restaurátort kérte fel a huszár kardjának helyreállítására és visszahelyezésére.

A megrongált szobor a 10-es huszárok emlékműve, a kőlemezekkel burkolt talapzaton kardot tartó lovas alak az első világháborúban elesett fehérvári huszároknak állít emléket. Pátzay Pál művét 1939-ben avatták fel, ezzel emlékeztek a limanowai ütközetre, amely az első világháború egyik legvéresebb csatája volt.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 06. 09:45, péntek | Kék hírek

Halálos motoros baleset történt a 85-ös úton

Meghalt egy motoros miután frontálisan nekihajtott egy kisteherautó a 85-ös úton Rábapatona közelében.

2019. December 06. 07:11, péntek | Kék hírek

Drogkereskedő testvérpárt ítéltek el Salgótarjánban

Drogkereskedő testvérpárt ítélt három, illetve három év négy hónap börtönbüntetésre a Salgótarjáni Járásbíróság jogerősen csütörtökön - közölte a Nógrád megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

2019. December 05. 07:20, csütörtök | Kék hírek

Lakástűzben meghalt egy idős asszony Csanádpalotán

Egy idős asszony meghalt, amikor szerda hajnalban leégett egy régi parasztház Csanádpalotán - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

2019. December 05. 05:00, csütörtök | Kék hírek

Óriási összegű pénzmosást előztek meg egy nemzetközi akcióban

Magyarországon 1,2 millió eurós kárt előztek meg egy pénzmosás elleni nemzetközi akció keretében - közölte a rendőrség szerdán a honlapján.