Városlista
2020. február 18, kedd - Bernadett

Hírek

2019. Szeptember 24. 10:56, kedd | Kék hírek
Forrás: mti/fotó: police.hu

Feladta magát a székesfehérvári lovas szobrot megrongáló fiatal

Feladta magát a székesfehérvári lovas szobrot megrongáló fiatal

Feladta magát a rendőrségen az a férfi, aki vasárnap hajnalban Székesfehérváron felmászott a városháza előtt található lovas szoborra, és arról a kardot letörte

– közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kedden honlapján. A nyomozók a 19 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki rongálás vétség elkövetése miatt.

A rendőrség térfigyelő kamerák felvételei alapján kereste az akkor még ismeretlen tettest, aki a letört szobordarabot a helyszínen hagyta.

A székesfehérvári önkormányzat hétfőn közleményben jelezte, hogy a városgondnokság Kocsis Balázs szobrász-restaurátort kérte fel a huszár kardjának helyreállítására és visszahelyezésére.

A megrongált szobor a 10-es huszárok emlékműve, a kőlemezekkel burkolt talapzaton kardot tartó lovas alak az első világháborúban elesett fehérvári huszároknak állít emléket. Pátzay Pál művét 1939-ben avatták fel, ezzel emlékeztek a limanowai ütközetre, amely az első világháború egyik legvéresebb csatája volt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 18. 06:06, kedd | Kék hírek

Letartóztatták a hajléktalanokat meggyilkoló hajléktalant

Letartóztatták azt a hajléktalant, akit két másik hajléktalan bántalmazása kapcsán halált okozó testi sértéssel és más bűncselekménnyel gyanúsítanak - közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn az MTI-vel.

2020. Február 17. 11:10, hétfő | Kék hírek

Elítéltek egy szerb embercsempészt Komáromban

A Komáromi Járásbíróság három év börtönre ítélt egy szerb embercsempészt, aki hat szír állampolgárt akart illegálisan Bécsbe vinni, az elkövető a jogerős ítéletet követően azonnal megkezdte börtönbüntetése letöltését

2020. Február 17. 09:13, hétfő | Kék hírek

Tízmillió forint jár egy szentesi nő gyilkosáért

Az országos rendőrfőkapitány bruttó 10 millió forintot tűzött ki az emberölés elkövetőjének kézre kerítése érdekében.

2020. Február 16. 17:02, vasárnap | Kék hírek

Átrendezték a jelzőtáblákat, a rendőrségen kötöttek ki

Jelzőtáblákat rendezett át Tószegen két férfi, akiket elfogtak a rendőrök a közlekedés biztonsága ellen vétség miatt Tószegen.