Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Június 22. 10:10, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Felavatták a ThyssenKrupp új győri gyárát

Felavatták a ThyssenKrupp új győri gyárát

Az avatóünnepséget követően megkezdődött a termelés pénteken a német ThyssenKrupp konszern 1,2 milliárd forintból kialakított új győri üzemében, amely az Audi közeli járműgyárát látja el futóműrendszerekkel.

A futószalagra, just-in sequence rendszerben termelő létesítményből a megrendeléstől számított 176. percben az Audi gyártósorához kerülnek a frissen összeszerelt komponensek - emlékeztetett az avatóünnepségen Thomas Möller, a ThyssenKrupp Automotive Systems GmbH vezérigazgatója. Közölte: a következő időszakban 120 millió eurós éves forgalmat várnak a győri üzemtől.

Ez az üzem megtestesíti a magyar kormányzat célkitűzéseit, amelyek egyik lényegi eleme, hogy a foglalkoztatottságot növelő és gazdasági növekedést hozó, magas hozzáadott érték arányt igénylő ágazatokat hozzanak be az országba - mondta Thuróczy László, a nemzetgazdasági tárca versenyképességért felelős helyettes államtitkára.Hozzátette: az Európai Unió is felismerte a termelő ágazatok fontosságát, így elindult a térség újraiparosítása, és kitért arra is: az ipari termelésben Magyarországon meghatározó szerepe van a járműiparnak, ezen belül is a német cégeknek.

Horváth Péter gyárigazgató az MTI érdeklődésére elmondta: a 4100 négyzetméteres bérelt csarnokterület elegendő a jelenleg ismert megrendelés-állomány kielégítéséhez. Az induláskor 53 munkatársuk közvetlenül vesz részt a termelésben, a vezetők és irodai munkatársak száma nem éri el a tízet.Hozzátette: az üzemben napi 450 első és hátsó futómű készül a járműgyártó számára. A ThyssenKrupp tájékoztatása szerint jelenleg az A3 limuzin modellhez szállít egységeket az üzem, ez az év utolsó negyedében az A3 Cabrióval, jövőre pedig a TT-vel egészül ki. A futóműváltozatok száma - elsősorban a lengéscsillapítók és a rugók sokfélesége miatt - több ezer is lehet.

A társaság emlékeztet arra: a német ThyssenKrupp konszern éves árbevétele mintegy 12 ezer milliárd forint, a vállalatbirodalom 150 ezer embert alkalmaz a világ 80 országában.

A nyilvános cégadatok szerint a ThyssenKrupp magyarországi érdekeltsége, a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. teljes árbevétele exportból származik, tavaly (a szeptember 30-án zárult üzleti évben) 5,6 milliárd forint volt, a megelőző évi 4,9 millió forint után, a mérleg szerinti eredmény mindkét évben mintegy 174 millió forintot tett ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.