Városlista
2019. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2018. Szeptember 19. 19:57, szerda | Helyi

Felébredt álmából a nosztalgiajárat

Felébredt álmából a nosztalgiajárat

A tavaly nyáron forgalomból kivont, de nosztalgiacélra megtartott jármű sok megyei utas kedvence volt az elmúlt közel 20 évben. Szerdán újra előhozták garázsából és sok érdeklődő utazhatott vele a Mobilitási Hét alkalmából.

Az utolsó győri Ikarus EAG E99-essel ingyenes, autóbuszos városnézésen vehettek részt az érdeklődők, két időpontban. Az autóbusz Győr különböző városrészeiben, területein járt, megtekintve városunk értékeit.
Az idegenvezető Csobayné Pintér Éva volt, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok csapatából.

Többek között érintették az Olimpiai Sportparkot, a Széchenyi István Egyetemet, az AUDI gyárat, az Ipari Parkot.

„A magyar autóbuszgyártás a kilencvenesévek csúcsterméke, az emeletes Ikarus EAG E99-es első Scania alvázas példánya volt. Ne feledjük, hogy amit az Ikarus Egyedi és a Scania kooperációjában épült típus nyújtott 1998-ban, az akkoriban a technika csúcsát jelentette. Az Ikarus Egyedi Autóbuszgyár 1995-ben mutatta be új zászlóshajóját, az emeletes Ikarus EAG E99-est, Rába B309.54 alvázon” – számolt be a magyarbusz.info írása.

Az autóbuszok elsősorban a 70 fős befogadóképességük miatt nagy forgalmú, jellemzően távolsági vonalakon közlekedtek, a két volánbuszos példány pedig az Eurolines égisze alatt nemzetközi járatokat is teljesített. A Kisalföld Volán két példánya 1995 és 1999-ben jöttek le a gyártósorról. Az idősebb FGG-421, míg fiatalabb társa GWX-081-es rendszámmal kezdte meg a szolgálatot.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Forrás: gyorplusz.hu

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 24. 16:20, hétfő | Helyi

Csontvázakat találtak a színháznál

A Győri Nemzeti Színház felújítási munkálatait megelőző, folyamatosan zajló régészeti feltárások során - melyek az úgynevezett császári-királyi nagykaszárnya (18. század első harmada) épületének kutatásához kapcsolódnak.

2019. Június 24. 14:53, hétfő | Helyi

Kinyílt a Levéltár

A hétvégi programkavalkádban, Győr Megyei Jogú Város Levéltára is megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt.

2019. Június 24. 10:05, hétfő | Helyi

Világhírű ütőművész a Zsinagógában

Többek között a világhírű, Kossuth-díjas, ütőhangszeres művész, Horváth Kornél és a New Juice trió is koncertezett hétvégén a Győri Ütősmaraton keretein belül, a helyi Zsinagógában.

2019. Június 24. 09:50, hétfő | Helyi

Hogyan használhatjuk ki az egysínes csempevágók előnyeit?

Akár a saját otthonunkban végzünk hidegburkolással kapcsolatos feladatokat, akár rendszeresen dolgozunk csempék megmunkálásával, időnként szükségünk lesz megbízható csempevágó eszközökre.