Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2019. December 27. 08:44, péntek | Belföld

Felélénkül a magyar szálláshelyek forgalma év végén

Felélénkül a magyar szálláshelyek forgalma év végén

Erős forgalommal számolnak az év végére a hazai vendéglátóhelyek, az ismert pihenőhelyeken 80-90 százalékos a telítettség.

Ma ugyan távoznak a karácsonyi vendégek, azonban érkeznek is azok, akik a két ünnep közötti időszakra tervezték a pihenést.

25-30 százalékkal több szoba kelt el az idei ünnepekre a tavalyihoz képest, valamennyi ismert pihenőhelyen 80-90 százalék fölött alakul a telítettség a hotelek, a panziók esetén - írja pénteki számában a Magyar Nemzet iparági források alapján. Ma ugyan távoznak a karácsonyi vendégek, viszont a helyüket át is veszik azok, akik a két ünnep között szeretnének kikapcsolódni.

Január első hetének végéig telt házzal vagy nagyon erős telítettséggel működnek a szállodák, az előre megváltott szálláscsomagok miatt pedig a szezon végéig élénk marad a látogatottság - írják. Előrejelzések szerint 25-30 százalékkal több szoba kelt el az idei ünnepekre a tavalyihoz képest, valamennyi ismert pihenőhelyen 80-90 százalék fölött alakul a telítettség a hotelek és például a panziók esetén, szilveszterkor pedig telt házasak lesznek a szolgáltatók.


Erős forgalmat hoz az év vége

A lapnak piaci szereplők elmondták, hogy már ősz közepére elfogytak a néhány éve még szokatlannak ható karácsonyi szállodai csomagok, az óévbúcsúztató programokra pedig hetek óta ugyancsak nehezen találni szabad lehetőségeket.

Rutinosan és az ünnepnek megfelelő színvonalon zajlottak a programok karácsonykor, amire az idén a megfigyelések szerint a többgenerációs családok érkeztek a legtöbben - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. Az átlagos létszám foglalásonként 4-5 fő volt a hotelekben, nagy kereslet volt a családbarát szolgáltatásokra és a fürdési, wellnesslehetőségekre, valamint a karácsonnyal kapcsolatos élményprogramokra, a házias, hagyományos ételsorokra is.

Mától pedig kicserélődnek a vendégek a szállásokon. Vidéken a családokat baráti társaságok, kikapcsolódásra vágyó, főként magyar vendégek váltják. Budapesten fiatalokból álló társaságok, nyugdíjascsoportok, középkorú egyéni utazók és párban érkezők is eltöltenek néhány napot - rengeteg az osztrák, a német, az angol, a szlovák, az olasz, az amerikai, a spanyol és az orosz turista.

Az ünnepek alatt jóval többet költenek el a vendégek, mint máskor, így várhatóan nagyon erős forgalmat hoz az év vége.

Forrás: origo.hu

Kép: Library Hotel Collection

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 27. 18:51, hétfő | Belföld

Emberölésre készülő radikális csoport vezetőit vették őrizetbe

Élet elleni bűncselekmény miatt őrizetbe vették a magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoportosulás vezetőit, akik a gyanú szerint egy találkozó során emberölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait

2021. Szeptember 27. 18:01, hétfő | Belföld

Örült mennyiségű hulladék eltakarításához járult hozzá a hulladékvadász

A hulladékvadász-applikációnak köszönhetően hétezer bejelentés érkezett a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítványhoz, és tízezer köbméter illegális hulladék eltakarításához nyújtottak segítséget

2021. Szeptember 27. 16:53, hétfő | Belföld

Ruhásszekrényében gondozta a marihuánát

Kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást a debreceni rendőrök egy marokkói férfival szemben.

2021. Szeptember 27. 15:04, hétfő | Belföld

Októberben kezdődik az őszi rókavakcinázás

Október elején kezdődik a rókák veszettség elleni vakcinázása, az érintett térségekben ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hétfőn az MTI-t.