Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Február 11. 15:02, szombat | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Felemás szereplés a Hungária Kupán

Felemás szereplés a Hungária Kupán

A szombaton érdekelt 11 magyarból öten már befejezték szereplésüket a budapesti Körcsarnokban az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozatba tartozó, 49. női cselgáncs Hungária Kupán.

A nyitónapon az alsóbb súlycsoportok képviselői lépnek tatamira, a legkisebbeknél (48 kg) a ranglistán jelenleg londoni kvótát érő helyen álló Csernoviczki Éva sűrű versenyprogramja miatt ezúttal csak háziasszonyként volt jelen. Kategóriatársai közül Kiss Renáta és Keller Bettina első mérkőzésén kikapott, míg Erdélyi Lilla legyőzte kameruni ellenfelét és továbbjutott.

Az 52 kg-osok között Keliger Bernadett hamar búcsúzott, Balogh Daniella viszont dél-koreai riválisát verve még versenyben van. Az 57 kg-ban a szinte biztosan olimpiai résztvevő – és hazai részről az első nap legnagyobb éremesélyesének tekintett – Karakas Hedvig később kezd, Szabó Katinka és Köteles Vivien viszont egy vereséggel kiesett.

A 63 kg-osoknál a világbajnoki bronzérmes Baczkó Bernadettet, továbbá Polyák Krisztinát és Kiss Vivient később szólítják tatamira. A fővárosi viadal történetében rekordmezőny gyűlt össze a hétvégén, ugyanis 57 ország 261 dzsúdósa küzd meg a Körcsarnokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.