Városlista
2020. október 27, kedd - Szabina

Hírek

2012. Március 09. 07:07, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

„Felemészti” a jövedelmet a rezsiköltség és a lakástörlesztés

„Felemészti” a jövedelmet a rezsiköltség és a lakástörlesztés

Felmérés szerint a magyarok átlagosan jövedelmük negyven százalékát rezsire és lakáshitel-törlesztésre fordítják. Békés megyében vélhetően még ennél az uniós szinten kiugróan rossz adatnál is kedvezőtlenebb a helyzet.

Fekete Ferenc, Murony polgármestere például azt mondta a Békés Megyei Hírlapnak, hogy egyre több embernek okoz problémát a rezsi kifizetése. A megyében azért is kedvezőtlenebbek a körülmények, mert alacsonyabbak a jövedelmek. Változó, hogy jövedelmük mekkora részét fordítják a családok a rezsire és a lakástörlesztésre. Tapasztalataik szerint vannak olyan időszakok, amikor ez az arány akár a 60-70 százalékot is elérheti. Az önkormányzat éppen ezért lakásfenntartási támogatással is igyekszik segíteni a rászorulókat és más módon is próbál enyhíteni a problémákon.

A felmérések szerint a hitellel rendelkező magyar háztartások 17,4 százaléka túlterhelt: tíz forint jövedelemből több mint négyet a lakásra költenek. Ez az arány az Európai Unió, illetve a régió átlagát tekintve is kiugró, egyben az ötödik legmagasabb a 27 tagország közül. A legfrissebb, 2010-es adatok szerint az unióban átlagosan 8,3 százalék a hitellel rendelkező olyan háztartások aránya, amelyek lakáscélú összkiadása meghaladja a nettó jövedelem 40 százalékát.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 27. 16:11, kedd | Belföld

Láncfűrésszel vágta meg a karját

A mentők kiérkezéséig a XVIII. kerületi rendőrök látták el a súlyosan sérült férfit.

2020. Október 27. 12:07, kedd | Belföld

Egy hónapra leáll a termelés télen a kecskeméti Mercedes-gyárban

A szokásos téli termelési szünetet várhatóan december 18 és 2021. január 17-e között tartja a kecskeméti Mercedes-gyár és előre tervezetten októberben is szünetel néhány napra a gyártás

2020. Október 27. 09:03, kedd | Belföld

Megölte anyját és nevelőapját egy férfi Budapesten

Megölte anyját és nevelőapját egy férfi Budapesten hétfőn - közölte a rendőrség a honlapján.

2020. Október 27. 08:00, kedd | Belföld

Hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben

A tüzelőberendezések ellenőrzésére figyelmeztet hétfőn az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), azt követően, hogy országszerte hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben.