Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. December 04. 07:38, hétfő | Külföld

Felfüggesztették az idős doktornőt, mert nem haladt a technikával

Felfüggesztették az idős doktornőt, mert nem haladt a technikával

A New Hampshire-i bíróság visszavonta a 84 éves doktornő engedélyét, mert nem tartott lépést a technika fejlődésével.

„Mérges egyáltalán nem vagyok, csalódott annál inkább” – nyilatkozta a New Hampshire-i rádióban a 84 éves dr. Anna Konopka, akinek a bíróság azért vonta vissza orvosi engedélyét, mert az idős asszony egyszerűen nem haladt a technika fejlődésével. A rendelőjében nem volt internet, laptop, se asztali számítógép, a modern technikát egyedül egy vonalas telefon szimbolizálta.

Dr. Konopka az ítélet ellenére küzd. „Amíg csak élek küzdök azért, hogy visszakaphassam a praxisomat. Még van remény” – mondta, majd hozzátette, azért nincs számítógép a rendelőjében, mert nem tudja, hogy kell azt használni. Az idős doktornő a hozzá járó betegek adatait egy 160 éves szekrényben tárolta.

A doktornő egyébként azután adta vissza praxisát, hogy egy hétéves betegének szülei panaszt tettek ellene. A szülők szerint a doktornő rájuk bízta asztmás gyermekük egyik gyógyszerének adagolását, a másikról pedig nem tudta, pontosan milyen rendszerességgel kellene szednie.

Forrás: nlcafe.hu

Kép: Yahoo News

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).