Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 25. 14:13, szombat | Kék hírek
Forrás: mno.hu / Police.hu

Felhívás: ne közelítsenek a bűnözőhöz, nagyon agresszív

Felhívás: ne közelítsenek a bűnözőhöz, nagyon agresszív

A BRFK rablási nyomozói 4 órán belül elfogták az egyik tettest, társát beazonosították, a 33 éves Lakatos István ellen elfogatóparancsot adtak ki – írja a Police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rablási osztálya rablás bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást akkor még ismeretlen tettes ellen, aki 2012. február 21-én kora este bement egy Budapest I., Attila úti ABC-be, az ott tartózkodó vásárlót a nála lévő fegyverrel leütötte, majd megfenyegette az eladót, és készpénzt követelt.

Az eladó férfi nem teljesítette a követelést, ellenállt, majd dulakodott a támadóval. Dulakodás közben a támadó a nála lévő késsel hasba szúrta az eladót, majd értékszerzés nélkül kimenekült a boltból, és közelben várakozó társával együtt gépkocsival elmenekültek.

A bűncselekmény során az üzletben tartózkodó vásárló könnyű, az eladó 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

A BRFK rablási nyomozói néhány órán belül beazonosították a meneküléshez használt autó sofőrjét, a 38 éves D. Sándort éjfél után fogták el, kihallgatását követően őrizetbe vették.

A rablást végrehajtó erőszakos támadó személyazonosságát a bűncselekményt követő második napon sikerült megállapítani. A képen látható 33 éves Lakatos István ellen elfogatóparancsot adott ki a BRFK rablási osztálya.

Lakatos István jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, felkutatására és elfogására minden szükséges intézkedést megtettek a nyomozók.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztály rablási osztálya kéri, hogy aki Lakatos István jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 443-5285 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h.–cs.: 8.00–16 00, p.: 8.00–13.00), a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Lakatos István erőszakos, agresszív, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki látja őt, ne kísérelje meg elfogni, hanem haladéktalanul értesítse bármelyik rendőri szervet

Police.hu / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.