Városlista
2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2010. Január 19. 07:29, kedd | Helyi
Forrás: gyor.hu

Felhívás javaslattételre

Felhívás javaslattételre

Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése javaslattételi felhívást tesz közzé Győr Megyei Jogú Város Díszpolgára" kitüntető cím és "Pro Urbe Győr&qu

A díj adományozására javaslatot tehetnek többek között egyházi szervezetek, társadalmi szervezetek, kamarák, gazdasági- és érdekképviseletek helyi szervei, valamint a városban működő intézmények.

"Győr Megyei Jogú Város Díszpolgára" kitüntető cím adományozható azon személyeknek, akik az alkotmányban rögzített társadalmi rend létrehozásáért életük példájával, vagy életművükkel maradandó érdemeket szereztek.

"Pro Urbe Győr" díjban részesíthetők azon személyek, ill. kollektívák, akik (amelyek) a társadalmi, gazdasági, tudományos, művészeti, irodalmi életben, a város múltjának megőrzésében, az egészségügy, az oktatás, a közművelődés, vagy sport területén tartósan kiemelkedő munkát végeztek.

"Szent László rem" adományozható azon személyek, közösségek részére, akik tudományos, művészeti, kulturális, sport, vagy egyéb területen elért eredményükkel, ill. teljesítményükkel a város érdekeit szolgálták, jó hírnevét öregbítették.

Az írásba foglalt javaslatokat Győr Megyei Jogú Város Polgármesteréhez kell benyújtani (9021 Győr, Városház tér 1.) legkésőbb 2010. február 8.-áig.

A kitüntetési javaslatnak tartalmaznia kell: a jelölt személy fontosabb adatait (név, születési hely, idő, lakcím, foglalkozás), életútjának, szakmai munkásságának ismertetését, a kitüntetés részletes indokolását.

Az előkészítés és döntés során csak a kezdeményezésre megjelölt határidőig érkezett és az ismertetett feltételeknek megfelelő javaslatok vehetők figyelembe.

A javaslattétellel kapcsolatos részletes információ kérhető: Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal nkormányzati és Szervezési Osztályán az 500-444-es telefonszámon.


Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 10. 09:16, szombat | Helyi

Megfelelő a természetes vizek vízminősége térségünkben

Közzétette a Nemzeti Népegészségügyi Központ a legfrissebb jelentését arról, hogy milyen minőségúek a hazai fürdőhelyek.

2023. Június 10. 08:15, szombat | Helyi

Megfordítja a Napot a Lippentő

Napfordító címmel tartja hagyományos gálaműsorát a Lippentő Táncegyüttes.

2023. Június 10. 07:15, szombat | Helyi

A zöldség-gyümölcs kereskedőket ellenőrzi a NAV

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 6. és 30. között a szezonális gyümölcsöket (eper, dinnye) árusító vállalkozásokat ellenőrzik.

2023. Június 09. 09:22, péntek | Helyi

Tíz éve a víz volt az úr

A tíz évvel ezelőtti, történelmi árvízről emlékeztek meg Győrben.