Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. November 29. 11:50, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Feljelentést tett a Fidesz a kislétai videó miatt

Feljelentést tett a Fidesz a kislétai videó miatt

A nyírbátori körzet fideszes képviselője, Simon Miklós ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen, mert szerinte az Együtt-PM szövetség által Kislétán készített videó alkalmas a becsület csorbítására.

Simon Miklós pénteken azt mondta, véleménye szerint a közzétett kép- és hangfelvétel - amelyen egy fiatalember azt állítja, hogy pénzért toboroztak embereket Bajnai Gordon elleni tüntetésre - alkalmas lehet a kislétai polgármester és a helybeli emberek becsületének csorbítására, valamint a Fidesz lejáratására.
Úgy vélekedett: a baloldal nem tanult a bajai videóból, és Kislétán is megpróbálkoztak a hamisítással.
"Engem különösen az háborít fel, hogy a szegény sorsú embereket használják fel az alantas céljaik elérésére, és ezért is éreztem kötelességemnek a feljelentés megtételét" - fogalmazott.
Kérdésre válaszolva elmondta: ő is sajtóból értesült arról, hogy a Bajnai Gordon stábjából érkező emberek pénzt fizettek egy helyi fiatalembernek a nyilatkozatáért.
Simon Miklós azt mondta, számára egyértelmű: a fiatalember nem az Együtt-PM által közzétett videón mondott igazat, hanem később, az M1 Híradójában.
Az Együtt-PM szombaton tett közzé egy videót, amelyen egy férfi arról beszél, közmunkásoknak ötezer forintot ajánlottak azért, hogy a szövetség vezetője, Bajnai Gordon ellen tüntessenek Nyírbátorban. Az M1 Híradójának viszont hétfőn azt mondta a férfi: tízezer forintot fizettek neki, hogy azt állítsa, pénzért toboroztak demonstrálni közmunkásokat.
Karácsony Gergely a pártszövetség politikusa kedden azt közölte: az Együtt-PM nem fizetett a kislétai videón szereplő közmunkásnak, ezért hivatali hatalommal visszaélés miatt feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen, hogy kiderüljön, a férfi miért állította ezt.

A vágatlan kislétai videó az Együtt 2014 Facebook oldalán. A videó szerintük őket igazolja.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során