Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. December 23. 13:42, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fellendítheti az ingatlanpiacot az otthonteremtési program

Fellendítheti az ingatlanpiacot az otthonteremtési program

Januárban indulhat a kormány otthonteremtési programja, amely forinthitel kamattámogatást és vissza nem térítendő, gyermekek után járó támogatást jelent.

Az új építésű és a használt lakások piacán is fellendülést hozhat ez a támogatási rendszer - véli Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője, aki szerint azért trendfordulóra egyelőre nem kell számítani. Erősebb hatással a vidéki új építésű lakásoknál lehet a program.

A héten a kormány megtárgyalta ezt a programot, és ha az uniós hatóságok is rendben lévőnek találják, akár januárban elindulhat. Az erre fordított összeg alapvetően attól függ, milyen érdeklődés lesz a program iránt - mondta Szöllősi László belgazdaságért felelős helyettes államtitkár. Hangsúlyozta: a programban levő összes támogatási forma olyan célokhoz nyújt támogatási lehetőséget, amelyek gyakorlatilag képesek kitermelni a költségvetés számára szükséges bevételeket - adta hírül a közrádió.

Új lakás esetén 30 millió, használt lakás esetén 15 millió forint lesz az igénybe vehető támogatás, a szocpol és kamattámogatás együtt. A lakásépítési támogatás az kifejezetten új lakás vásárlására, építésére szolgál. Az otthonteremtési kamattámogatás használt lakás vásárlására, korszerűsítésére, felmondott kölcsönnel terhelt lakóingatlan megvásárlásához is felhasználható lesz.

Az új építésű és a használt lakások piacán is fellendülést hozhat ez a támogatási rendszer - véli Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője, aki szerint azért trendfordulóre egyelőre nem kell számítani. Erősebb hatással a vidéki új építésű lakásoknál lehet a program - számolt be a közrádió.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: ingatlanpiac

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;