Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2011. December 02. 17:30, péntek | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Fellobbanhat az olimpiai láng Győrben!

Fellobbanhat az olimpiai láng Győrben!

Győr lehet az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) helyszíne 2017-ben. Ha ez így lesz, Magyarország történelmi jelentőségű eseményt bonyolíthat le.

A Magyar Olimpiai Bizottság és Győr városa ma közös sajtótájékoztatót tartott. Gyulai Zsolt, a MOB alelnöke emlékeztetett arra, hogy 116 éves a szervezet. Óriási múltja és tradíciója van a MOB-nak, de hab lenne a tortán, ha sikerülne elnyerni a jogot a rangos eseményre.

Az EYOF rengeteg pluszt adhat. Nem csak sportesemény, de kultúra, nevelés is egyben.

Borkai Zsolt Győr polgármestere, a MOB elnöke azt mondta, Magyarország, azon belül Győr 4000 fiatalt és 49 országot fogadna a 8 napos rendezvény ideje alatt. Bemutatkozna Győr városa, itt lobbanhatna fel az olimpiai láng.
Rendezési esélyeink rendkívül jók, mert egyedül pályázunk ennek jogára.
Győr sokat fejlődne, új uszoda, új sportcsarnokok építése elengedhetetlen lenne. A Dózsa pálya, is megújulna.

Két évente rendezik meg az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált. 1991 óta létezik és ugyanazok a jogok illetik meg, mint a nagy Olimpiát. Az öt karika, az olimpiai láng, a nyitó és záró ceremónia ugyanúgy jár a rendezvényhez.

Sok magyar sportoló vesz részt sikeresen az eseményen, idén például a törökországi Trabzonban rendezték meg rendkívüli sikerrel. A vezetőség bízik abban, hogy 2017-ben fellobbanhat az olimpiai láng a találkozások városában is.

aa

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.