Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. December 03. 05:30, szombat | Belföld
Forrás: mti

Felmentettek egy felesége feldarabolásával vádolt hentest

Felmentettek egy felesége feldarabolásával vádolt hentest

A Tatabányai Törvényszék bizonyítottság hiányában pénteken felmentette azt a darnózseli férfit, akit azzal vádoltak, hogy megölte feleségét, a holttestet a házukban lévő húsfeldolgozóban feldarabolta,

maradványait részben elégette, majd szétszórta. Az ítélet nem jogerős.

Élő András bíró elmondta, a bíróságnak azt kellett vizsgálnia: bizonyítható-e, hogy a hentes szakképesítéssel rendelkező N. János 2014. május 27-én mosonmagyaróvári munkahelyén megvárta feleségét, ismeretlen módon megölte, gépkocsijának csomagtartójában hazaszállította, feldarabolta és maradványait elégette.

A bíró ismertetése szerint a halál okát a szakértők nem tudták megjelölni, emiatt az emberölést nem lehetett megállapítani, így a bíróság a vádlottnál "sem a bűnösségre, sem a cselekvőségre nem tudott következtetéseket levonni".

Kifejtette: "azt nagy valószínűséggel meg lehet állapítani", hogy N-né K. Judit meghalt, ugyanis a darnózseli réten talált szív-, tüdő- és májdarabok feltehetőleg az ő maradványai. A DNS azonosítására szolgáló használati tárgyait a hatóság azonban a testvérétől szerezte be, a rokonok kizárására viszont más DNS-vizsgálatot nem végeztek. Az azonosság nem bizonyítható kétséget kizáróan, és azt a vádlott terhére nem lehet figyelembe venni.

A bíró szólt arról is, hogy a vád a férfi és a nő mobiltelefonjának közös cellainformációival támasztotta alá, hogy miután a nő mosonmagyaróvári munkahelyéről eltűnt, N. János vitte őt az autó csomagtartójában Darnózselire és az éjjeli órákban feldarabolta. Szakértők szerint azonban a hívásokat nem fogadó mobiltelefon a mozgás kimutatására nem alkalmas, ezért ez az állítás is csak feltételezésként kezelhető.

A vád szerint N. János még 2011-ben rajtakapta feleségét a szeretőjével. Ezt követően az asszony válópert kezdeményezett és elköltözött otthonról, viszont annyira hiányoztak a gyermekei, hogy bejelentette hazaköltözését.

Az ügyész szerint az emberölés kiváltó oka az volt, hogy N. János nem akarta a feleségét újból a házukban látni.

N. János minden lehetséges alkalommal tagadta az emberölés elkövetését, az utolsó szó jogán azt mondta: nem követett el bűncselekményt, 29 hónapja van előzetes letartóztatásban, a gyerekei és a családja végig mellette álltak. Egyúttal felmentését kérte.

Élő András bíró a vádlottat bizonyítottság hiányában felmentette az emberölés vádja alól és azonnal megszüntette előzetes letartóztatását, valamint rendelkezett arról, hogy a felmerült 13 millió forintos bűnügyi költség az államot terheli.

Az előzetes letartóztatás megszüntetése azonnal jogerőre emelkedett, a vádlott és védője a felmentést elfogadta, az ügyész fellebbezett a határozat ellen.

Az ügy másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére