Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Július 15. 14:33, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Felmentették a szalmonella-perben megvádolt cukrászt

Felmentették a szalmonella-perben megvádolt cukrászt

Felmentették a vádak alól annak a Vas megyei cukrászatnak a vezetőjét, amelynek egyik szalmonellával fertőzött süteménye miatt 2006-ban több százan betegedtek meg, és hatan életüket is vesztették. Az ítélet még nem jogerős, az ügyés

A Vas megyei Sé cukrászüzemében a 2006. augusztus 20. előtti napokban, a vád szerint nem megfelelő körülmények között készítettek el kétféle süteményt, amelyből az ünnepi menü részeként kaptak többek között a térség szociális ellátottjai is. Közülük ezt követően több mint négyszázan betegedtek meg különböző mértékben, 103-an kerültek kórházba, hatan pedig belehaltak a szalmonella-fertőzés okozta szövődményekbe.


A vádhatóság szerint a szakértői vélemények egyértelművé tették, hogy a fertőzés forrása a séi cukrászüzem volt, ezt igazolhatja az is, hogy olyanok is megbetegedtek, akik a cukrászüzemhez tartozó cukrászdában vettek a problémás termékekből. A védelem viszont arra hivatkozott, hogy a vádirat feltevéseken alapul, több ellentmondást is tartalmaz, és az ÁNTSZ vizsgálati jegyzőkönyve is a vádlott ártatlanságát támasztja alá. A Szombathelyi Városi Bíróság mai első fokú ítéletében arra a megállapításra jutott, hogy nem bizonyosodott be, miként került a szalmonella a süteménybe, így nem volt bizonyítható az üzemvezető felelőssége sem. Emiatt az asszonyt felmentették a több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vádja alól, az ítélet azonban még nem jogerős, az ügyészség ugyanis fellebbezést nyújtott be.


HavariaPress

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön