Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Február 10. 11:03, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Félmillió doboz cigarettát csempésző férfi ellen indult eljárás

Félmillió doboz cigarettát csempésző férfi ellen indult eljárás

Eljárás indult egy román férfi ellen, aki csaknem félmillió doboz cigarettát próbált meg hazájába csempészni, az ügyészség indítványozta letartoztatását

- tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, a kamionsofőrt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével gyanúsítják.

A férfi vezette kamiont a pénzügyőrök hétfő délután az M43-as autópálya Nagylakhoz közeli szakaszán ellenőrizték. A gyanúsított a fuvarokmányok szerint higiéniai termékeket szállított, a raktérben azonban kizárólag adózatlan, zárjegy nélküli cigarettát találtak.

Az áru kiskereskedelmi értéke csaknem 750 millió forint, a szállítmányt mintegy 566 millió forint jövedéki és általános forgalmi adó terheli.

A főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását egy hónapra - tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.