Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 29. 07:30, csütörtök | Helyi
Forrás: HírTv

Felmondások ideje: válságterv készül a győri Petz-kórházban is

Felmondások ideje: válságterv készül a győri Petz-kórházban is

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosa szerint az intézményben fel kell készülni arra is, ha száz orvos mond fel és tagadja meg a túlmunkát január 1-e után - számol be a Hír TV.

A győri kórházból az elmúlt években 25 orvos távozott külföldre, és jelenleg is vannak olyan fizetés nélküli szabadságon lévő egészségügyi dolgozók, akik a határon túl dolgoznak. A 2007 áprilisa óta aktív ellátás nélkül maradt kapuvári kórházban nem a rezidensek akciójától, hanem az állami kézbe vonástól tartanak, mivel a rábaközi település több százmillió forintot fordított arra, hogy intézménye megmaradjon, és egyelőre nem látni, mi lesz a befektetett önkormányzati vagyon sorsa.

A Petz-kórházban pontosan nem tudják, hogy összesen hány orvos helyezte eddig letétbe a felmondását, de a nyugati határ közelsége, és a folyamatos elvándorlás azt vetíti előre, hogy a győri intézményből is sokan csatlakozhatnak a rezidensszövetség akciójához.

"Nekünk arra kell felkészülni, hogyha 1, 2, 10, 20, vagy 100 orvos kikerül a rendszerből, akkor milyen lépéseket tud az intézmény vezetése arra nézve megtenni, hogy a lakosság ellátását biztosítsa" - mondta dr. Tamás László János főigazgató-főorvos.

A kórházban válságtervet dolgoztak ki, amelynek az a lényege, hogy a sürgősségi ellátás nem szenvedhet csorbát. A halasztható műtétek, vizsgálatok viszont késnek majd, és ha a felmondásokra rárakódik az ügyeleti probléma is, akár káoszt is okozhat. Egy orvos ugyanis hetente csak egy ügyeletbe osztható be, ezen túl csak akkor, ha önként vállalja a pluszmunkát. Van olyan szakma, ahol már most is a dupláját teljesítik a szakemberek.

Tamás László János főigazgató-főorvos, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr: "Akik maradnak és dolgoznak, hatalmas teher fog rájuk hárulni, hiszen a sürgősségi ellátás nemcsak időben, délután és éjszaka, hanem mennyiségében és minőségében is egészen más, mint a napi elektív munka."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.