Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Március 28. 08:02, hétfő | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Feloldották a szállóport magas koncentrációja miatt bevezetett korlátozásokat Belgiumban

Feloldották a szállóport magas koncentrációja miatt bevezetett korlátozásokat Belgiumban

Feloldották a szállóport magas koncentrációja miatt bevezetett korlátozásokat Belgiumban - közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap vasárnap.

A levegő minőségének fokozatos romlása miatt pénteken vezettek be riasztási fokozatot Belgiumban.

A mérőállomásokon a szállópor (PM10) koncentrációja Flandriában, az ország északi felében hétfőtől minden nap, majd csütörtöktől a déli Vallóniában, valamint a brüsszeli régióban is túllépte a tájékoztatási küszöbértéket (50 micro g/m3). Csütörtökről péntekre virradó éjszaka a koncentráció Belgium mindhárom réiójában átlépte a riasztási küszöbértéket (70 micro g/m3), ami az illetékes belga hivatal szerint azt jelenti, hogy szigorú intézkedések nélkül két napon belül javulás nem várható.

A szombattól ezért egyes főútvonalakon és minden autópályán a megengedett legmagasabb óránkénti sebességet 90 kilométerre korlátozták. Minden olyan útszakaszon, ahol a megengedett legmagasabb óránkénti sebesség 70 vagy 90 kilométer, az autósok legfeljebb óránkénti 50 kilométeres sebeséggel haladhattak. A brüsszeli tömegközlekedés (Stib), valamint a Vilo nevű városi bérbiciklik ingyenesek voltak.

Az illetékes belga hivatal tájékoztatása szerint a levegőminőség vasárnapra kedvezőbbé vált, lényegesen csökkent a szállópor koncentrációja az egész országban. Vasárnap Brüsszelben minden korlátozás megszűnt, Flandriában és Vallóniában a tájékoztatási fokozat érvényben maradt, ami egyebek mellett a károsanyag kibocsátást eredményező eszközökkel végzett tevékenységek mellőzését javasolja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.