Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 13. 11:14, péntek | Bulvár

Félrevezető címet kapott Pintér Tibor legújabb musicalje

Félrevezető címet kapott Pintér Tibor legújabb musicalje

Demjén Ferenc stábja arra kérte a Nemzeti Lovas Színházat, hogy nevezzék át a „Demjén-musical”-t, mivel annak semmi köze nincs Demjén életéhez.

Év elején derült ki, hogy Pintér Tibor olyan musicalt tervez, amiben több, Demjén Ferenc által írt dalt is felhasználna. Még februárban kereste fel Demjén Ferenc menedzsmentjét a kéréssel, és meg is kapta az engedélyt, sőt, Demjén még néhány támogató gondolatot is csatolt egy levélben: „bízom benne, hogy ennek az új magyar musicalnek a bemutatása nemcsak a színházcsinálás egy fontos momentuma lesz, hanem megmutatja az idén harmincéves magyar demokráciánk főbb erősségeit is”.

Többek között A szabadság vándorai című Demjén-dal is elhangzik az előadásban, ráadásul félig-meddig címadó is lett az alkotás, mivel Pintér A szabadság vándorai: Demjén-musical címet adta munkájának. Ez viszont – a cím második felével együtt – már szemet szúrt Demjén Ferencnek és menedzsmentjének is, hiszen a dalok használatának engedélyezésén kívül semmi olyanról nem volt szó, hogy a Kossuth-díjas zenész nevével reklámoznák a musicalt. Éppen ezért kérik a színház menedzsmentjét, hogy változtassák meg az előadás címét, mert félrevezető. Demjén Ferenc menedzsmentjének sajtófőnöke a Ripostnak azt mondta, „Demjén stábja sok sikert kíván a Nemzeti Lovas Színház mai bemutatójához, mert nem a konfliktust keresi, de elvárja és ragaszkodik a valósághű kommunikációhoz”. Annyit már lehet tudni, hogy a két fél felvette egymással a kapcsolatot és megállapodtak abban, hogy a továbbiakban a vitás kérdések esetén szorosabb kommunikációt folytatnak.

A hírekre közleményben reagált a Nemzeti Lovas Színház Facebook oldalán:

"Tisztelt Közönségünk! Reagálva a Ripost magazin mai, a valósággal köszönő viszonyban sem levő, szenzációhajhász és egyoldalú – a Nemzeti Lovas Színházat, mint érdekelt felet fel sem hívták, meg sem kérdezték az ügyről - címlap állítására, tájékoztatjuk Önöket, hogy színházunk a Szabadság vándorai című Demjén Ferenc dalaiból íródott musicaljének használati jogait megvette a dalszerzőktől. Ebben a rövidített névhasználat is szerepelt. Előadásunk főcíme továbbra is A szabadság vándorai, hogy a sajtó hogyan címkézi, nem a mi dolgunk. A Ripost magazinnal kapcsolatos jogi lépéseket megtettük. Tegnap a bajai főpróbánkon nagy siker volt, bízunk benne, hogy ez a mai premierünkön is így lesz. Októbertől Budapesten is várjuk a közönséget A szabadság vándoraira!"

Forrás: origo.hu, Nemzeti Lovas Színház- Facebook

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.