Városlista
2019. december 12, csütörtök - Gabriella

Hírek

2019. Szeptember 13. 11:14, péntek | Bulvár

Félrevezető címet kapott Pintér Tibor legújabb musicalje

Félrevezető címet kapott Pintér Tibor legújabb musicalje

Demjén Ferenc stábja arra kérte a Nemzeti Lovas Színházat, hogy nevezzék át a „Demjén-musical”-t, mivel annak semmi köze nincs Demjén életéhez.

Év elején derült ki, hogy Pintér Tibor olyan musicalt tervez, amiben több, Demjén Ferenc által írt dalt is felhasználna. Még februárban kereste fel Demjén Ferenc menedzsmentjét a kéréssel, és meg is kapta az engedélyt, sőt, Demjén még néhány támogató gondolatot is csatolt egy levélben: „bízom benne, hogy ennek az új magyar musicalnek a bemutatása nemcsak a színházcsinálás egy fontos momentuma lesz, hanem megmutatja az idén harmincéves magyar demokráciánk főbb erősségeit is”.

Többek között A szabadság vándorai című Demjén-dal is elhangzik az előadásban, ráadásul félig-meddig címadó is lett az alkotás, mivel Pintér A szabadság vándorai: Demjén-musical címet adta munkájának. Ez viszont – a cím második felével együtt – már szemet szúrt Demjén Ferencnek és menedzsmentjének is, hiszen a dalok használatának engedélyezésén kívül semmi olyanról nem volt szó, hogy a Kossuth-díjas zenész nevével reklámoznák a musicalt. Éppen ezért kérik a színház menedzsmentjét, hogy változtassák meg az előadás címét, mert félrevezető. Demjén Ferenc menedzsmentjének sajtófőnöke a Ripostnak azt mondta, „Demjén stábja sok sikert kíván a Nemzeti Lovas Színház mai bemutatójához, mert nem a konfliktust keresi, de elvárja és ragaszkodik a valósághű kommunikációhoz”. Annyit már lehet tudni, hogy a két fél felvette egymással a kapcsolatot és megállapodtak abban, hogy a továbbiakban a vitás kérdések esetén szorosabb kommunikációt folytatnak.

A hírekre közleményben reagált a Nemzeti Lovas Színház Facebook oldalán:

"Tisztelt Közönségünk! Reagálva a Ripost magazin mai, a valósággal köszönő viszonyban sem levő, szenzációhajhász és egyoldalú – a Nemzeti Lovas Színházat, mint érdekelt felet fel sem hívták, meg sem kérdezték az ügyről - címlap állítására, tájékoztatjuk Önöket, hogy színházunk a Szabadság vándorai című Demjén Ferenc dalaiból íródott musicaljének használati jogait megvette a dalszerzőktől. Ebben a rövidített névhasználat is szerepelt. Előadásunk főcíme továbbra is A szabadság vándorai, hogy a sajtó hogyan címkézi, nem a mi dolgunk. A Ripost magazinnal kapcsolatos jogi lépéseket megtettük. Tegnap a bajai főpróbánkon nagy siker volt, bízunk benne, hogy ez a mai premierünkön is így lesz. Októbertől Budapesten is várjuk a közönséget A szabadság vándoraira!"

Forrás: origo.hu, Nemzeti Lovas Színház- Facebook

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 13:03, csütörtök | Bulvár

Camila Cabello és Pierce Brosnan is szerepel az új Hamupipőkében

A Latin Grammy-díjas énekes-dalszerző Camila Cabello a Sony Pictures új Hamupipőke-feldolgozásában debütál a filmvásznon. A zenés vígjátékban Pierce Brosnan alakítja majd a királyt

2019. December 12. 10:50, csütörtök | Bulvár

Extra nevet kapott Tóth Gabi és Krausz Gábor kislánya

Az énekesnő és a séf nem mindennapi nevet választott.

2019. December 12. 07:50, csütörtök | Bulvár

Gyötrő helyzetbe került Stohl Luca a színpadon

Hatalmasat tüsszentett előadás közben Stohl Luca a színpadon, ez volt a legkínosabb élménye színésznőként.

2019. December 12. 07:35, csütörtök | Bulvár

Harvey Weinstein egy vagyont fizetve kötött egyezséget az őt vádló nőkkel

Harvey Weinstein volt hollywoodi filmproducer 47 millió dolláros peren kívüli egyezséget kötött szerdán azokkal a nőkkel, akik szexuális zaklatással vádolták őt - jelentette este több amerikai lap.