Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Május 08. 17:11, kedd | Külföld

Felrobbant egy raktárépület Prágában

Felrobbant egy raktárépület Prágában

Prága 15-ik kerületében kedden kora délután hatalmas robbanások voltak az egyik gyártelep raktárépületében, majd egy óra alatt teljesen kiégett és összedőlt az egyik csarnok.

- adta hírül honlapján a cseh Országos Tűzoltóparancsnokság.

Prága Hostivar városrészében kedden délután 2-kor két detonációról számoltak be az U továren (Gyár u.) utcai lakók. Pár perccel utána már hatalmas lángokkal égtek a főleg polisztirol (hungarocell) termékek és gumiabroncsok tárolására használt épületek.

Nem egészen egy óra alatt teljesen kiégett, majd összeomlott egy 20x60 méteres csarnok, majd a tűz átterjedt a többi raktárépületre.Prága Hostivar városrészében kedden délután 2-kor két detonációról számoltak be az U továren (Gyár u.) utcai lakók. Pár perccel utána már hatalmas lángokkal égtek a főleg polisztirol (hungarocell) termékek és gumiabroncsok tárolására használt épületek.

Nem teljesen egy óra alatt teljesen kiégett, majd összeomlott egy 20x60 méteres csarnok, majd a tűz átterjedt a többi raktárépületre.

A prágai tűzoltóság szóvivője fél órával a riasztás után sem tudta megmondani, hogy mi robbant fel, azaz mi okozta a hatalmas tűzet, amelyhez több mint 10 tűzoltó egységet riasztottak, és amelynek oltásában helikopterek is rész vesznek.

"Nem tudjuk biztosra, hogy mi okozta a tűzet, és hogy pontosan mi ég odabent. Félő, hogy a polisztirol-raktárakban további gázpalackok is lehetnek. A kollégák nagy erőkkel próbálják megfékezni a tűzet, de kedden félhárom után az egyik csarnok összedőlt, és most már egy másik 60x150 méteres raktárépület is lángokban áll."

- nyilatkozta a cseh távirati irodának (CTK) Martin Kavka.

A szóvivő hozzátette, hogy személyi sérülésről nem kaptak jelentést, de

a környék utcáit lezárták, a lakókat pedig arra figyelmeztették, hogy ne hagyják el otthonaikat, és a hatalmas fekete füst miatt zárják be az ablakaikat.

Forrás: origo.hu

Kép: HZSCR/Cseh Tűzoltóság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).