Városlista
2021. május 15, szombat - Zsófia

Hírek

2019. Augusztus 27. 16:19, kedd | Helyi

Felújított Meseautó érkezik a Széchenyi térre

Felújított Meseautó érkezik a Széchenyi térre

Mozgóképes hétvégét ajánlott a győrieknek és a városba látogatóknak szeptember 5-től 8-ig dr. Fekete Dávid alpolgármester a 2. Győri Filmnapokat bemutató keddi sajtótájékoztatón.

Három helyszínen filmek, közönségtalálkozók, kiállítások, színházi előadások várják az érdeklődőket. Dr. Fekete Dávid utalt rá, hogy 2016-ban a magyar hangosfilm-plakátok kiállítása és az azokat bemutató könyv szerkesztése során kiváló kapcsolat alakult ki a Magyar Nemzeti Filmarchívummal. Ennek is köszönhető, hogy különlegességeket is láthatnak a nézők a filmeknek szentelt hétvégén.

A rendezvényt pénteken este Borkai Zsolt polgármester nyitja meg a Széchenyi téren, ahol ezt követően a Meseautó című filmet nézheti meg a közönség. Dr. Fekete Dávid hangsúlyozta: ezt az 1934-ben készült zenés vígjátékot az idén digitálisan felújították, s Győrben vetítik le először. Szombaton A tanú eredeti, cenzúrázatlan változatát mutatják be ugyancsak szabadtéri vetítésen. Vasárnap este pedig egy új alkotást, a Kölcsönlakás című magyar vígjátékot láthatják a filmnapok iránt érdeklődők. Az alpolgármester a különlegességek között említette a Tolonc című némafilmet, melyet a Rómer Házban mutatnak be, a Hoppáré élő zenéjével.

Grászli Bernadett, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója a kísérőprogramok közül a Figura című improvizációs estet emelte ki: csütörtökön este fél nyolckor Szabó Simon és az Import Impró Társulat lép a közönség elé. Izgalmasnak ígérkezik a Remélem legközelebb sikerül meghalnod című magyar thriller vetítése csütörtökön, melyet közönségtalálkozó követ a film szereplőivel. Ezt az alkotást pénteken is láthatják az érdeklődők, ekkor Szirmai Gergely filmkritikussal nyílik mód a beszélgetésre. A Magyar Ispitában pedig csütörtöktől vasárnapig a Bedő-gyűjteményből tekinthető meg plakátkiállítás.

A filmnapok rendezvénysorozatába az idén is bekapcsolódott a Szent László Látogatóközpont. Dr. Cseh Sándor igazgató a sajtótájékoztatón azt mondta: Győr legfrissebb galériája a szakrális művészetek otthona, de a szakralitást tágan értelmezik. A Triangulum galériában már most nyitva tart a Borsos Miklós Győrhöz kötődő szobrászművész 77 grafikája, melyeket Az ember tragédiája ihletett. Szombaton levetítik Az ember tragédiája animációs filmet is, utána Jankovics Marcell, a film rendezője beszélget a filmről.

Szentgyörgyi Anna sajtóreferens bemutatta az őszi programajánló füzetet, melyet a látogató központban ingyen beszerezhetnek az érdeklődők. A programokról részletes tájékoztató a www.hellogyor.hu internetes oldalon is olvasható.

Forrás: gyorplusz.hu - Hajba Ferenc

Fotó: Marcali Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 28. 17:15, szerda | Helyi

La Villa – Önt is felvillanyozza!

A La-Villa villamossági szaküzlet 20 éves tapasztalatával és gyakorlati hátterével kiszolgálja azok igényeit, akik minőségi villamos termékeket szeretnének vásárolni kedvező áron, családias környezetben.

2021. Április 21. 11:00, szerda | Helyi

Wágenhoffer Klíma- Hogy nálunk legyen a hőmérséklet kapcsolója!

Ha kisüt a nap, akkor egyrészt nagyon örülünk, mert a hangulatunk is jobb, viszont a lakások, családi házak, tetőterek olyan hamar felmelegednek, hogy gyorsan eljön az idő, amikor otthonunk, munkahelyünk katlanná válik, és szellőztetéssel

2021. Március 02. 14:59, kedd | Helyi

Építkezik? Felújít? Szakértő segítség -Elágazás Kft.

Hogy, miért válasszon Bennünket ha építkezni vagy felújítani szeretne?

2021. Február 19. 10:25, péntek | Helyi

Z&GY Kft- A tető fejfedője!

A Z&GY Kft. 2009 óta foglalkozik bádogos és tetőfedő anyagok forgalmazásával, Győrben a Malomszéki u. 3 szám alatt.