Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 18. 09:21, kedd | Belföld

Felújították a termet, majd felrobbantották

Felújították a termet, majd felrobbantották

Brutális fizika és kémia órával avatta fel a TDK Hungary (korábban EPCOS) és a Paragvári Utcai Általános Iskola az iskola új fizikatermét Szombathelyen, amelyet a TDK Suli Művek program idei akciójaként újítottak fel.

A TDK Hungary négy éve (akkor még EPCOS-ként) indított programjának célja a szombathelyi reál oktatás támogatása az oktatás minden szintjén. A vállalat idén arra törekedett, hogy ott és olyan segítséget nyújtson, amire a legnagyobb szükség van: Szombathely legnagyobb általános iskolájának kérését teljesítette, amikor a fizikaterem teljes bútorzatának cseréjét elvégezte. A fizika tanterem bútorzata erősen felújításra szorult, a kísérleti asztal speciális bútorzatát és a padokat cserélték le teljesen a TDK támogatásával, és ezt avatták fel a rendkívüli brutális tanórával.

A Spektrum TV-ből is ismert Brutális kémia és Brutális fizika című műsorok egyik szakértője, Nagy Gergő Zoltán közreműködésével három látványos kísérlettel avatták fel az új termet. A rendhagyó interaktív órán olyan diákok vehettek részt, akik jutalomként az idei éves eredményeikkel érdemelték ki ezt.

Egy interaktív elektronikus kísérletben a diákok maguk próbálhatták ki, hogy működik egy kondenzátor. A kísérlethez használt eszközök természetesen mind Szombathelyen, a TDK-nál készültek. Ezután hatalmas vizes ballonokkal és alkoholgőzzel „gyújtogatott” a brutális vegyész és három segédje. De az óra legnagyobb „durranása” a robbantás volt, ami nem csak az iskola teljes diákságának, de valószínűleg a Paragvári környékén tartózkodók dobhártyáját is megrengette.

Nagy Zoltán Gergely egy folyékony nitrogénnel töltött PET-palackot robbantott fel, persze a biztonságra gondosan ügyelve. Majd az óra zárásaként pezsgő helyett „sörszökőkúttal” avatta fel az új termet.

Forrás: friss.hu

Fotó: Déri Norbert, Déri Fotó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő