Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Június 04. 15:15, hétfő | Helyi
Forrás: gyor.hu

Fenntartható közlekedési vetélkedő

Fenntartható közlekedési vetélkedő

A Közlekedj tudatosan! projekt keretein belül 2012. május 25-én, pénteken utoljára indult útjára a Varázsbusz.

Amelyen közel 1500 iskolás utazhatott 15 héten keresztül Győrszentivánról és Győr-Ménfőcsanakról iskolába, miközben külön a Varázsbusz számára készült kisfilmeket nézhettek meg a fenntartható közlekedésről. A kisfilmekhez kapcsolódó kvízt a kornyezetbaratgyor.hu honlapon hétről-hétre legügyesebb kitöltő fiatalok fenntartható közlekedési kerékpáros vetélkedőn vehettek részt június 2-án, szombaton a győrszentiváni Móricz Zsigmond Általános Iskola szervezésében.

A vetélkedőn résztvevő mintegy 20 diákot Dr. Sík Sándor Győrszentiván önkormányzati képviselője köszöntötte. Kotrics Andrea igazgatónő elmondta, hogy a projekt indulásakor szívesen csatlakoztak a kezdeményezéshez, mivel ökoiskola révén mindig is fontosnak tartották a környezettudatos nevelést, emellett tapasztalatai szerint a fiatal korosztály fogékonysága a téma iránt egyre erősebb.

A vetélkedő során a fiataloknak két korcsoportban (általános és középiskola) változatos feladatok megoldásával volt lehetőségük bemutatni, milyen ismeretekkel bővítették tudásukat a Varázsbuszon látott kisfilmekkel, mint például: esszéírás a közlekedési esélyegyenlőségről,egyszerű kísérletek bemutatása, következtetések levonása (mozgással kapcsolatos kísérletek, levegőszennyezés mérése stb.),teszt a kerékpáros közlekedésről, a természeti értékekről és a Szentiváni Tanösvényről,számítógépes rajz készítése valamelyik a Varázsbuszon látott témakörrel kapcsolatban,kerékpáros ügyességi feladatok.

A vetélkedő versenyfeladatait külön értékelte a zsűri, majd az összesített pontszámok alapján a következő sorrend alakult ki általános iskolás és középiskolás kategóriában.

Általános iskolások közül I. helyezést ért el Garkó Ezster, nyereménye egy kerékpár,

II. helyezett: Sárdi Máté, nyereménye egy roller,

III. helyezett: László János, nyereménye egy gördeszka.

A középiskolás kategóriában két helyezést osztottak ki, mivel a versenyzők feleannyian voltak, mint az általános iskolás korcsoport.

Ebben a korcsoportban I. helyezést ért el Scheibelhoffer Viktória, nyereménye egy kerékpár,

II. helyezett Gangl Ákos, nyereménye egy gördeszka.

Az általános iskolás korcsoportban különdíjat is kiosztottak az egyetlen 2. osztályos tanulónak Horváth Dávidnak, aki mindamellett, hogy a legfiatalabb versenyző volt a legügyesebb is egyben, így hazavihetett egy rollert.

Üres kézzel senki sem távozott a vetélkedőről, hiszen egy 5000 Ft értékű kerékpár-felszerelés minden résztvevő számára kiosztásra került.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Környezet és Energia Operatív Program keretein belül pályázatot nyújtott be „Közlekedj tudatosan! – Fenntartható közlekedést ösztönző szemléletformáló kampány Győrben” címmel. A projekt megvalósítása 2011. szeptemberétől 2012. augusztus végéig tart.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.