Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Március 17. 09:02, hétfő | Helyi
Forrás: infoGyőr

Fenyő Márta - „Megszállottan kutattam a polarizált fény hatásait”

Fenyő Márta - „Megszállottan kutattam a polarizált fény hatásait”

Napjaink egyik univerzális módszere a teljes testfelületen alkalmazott polarizált fény - terápia, amelynek feltalálója Fenyő Márta biofizikus.

Ez az óriási felfedezés, mely képes beindítani a szervezet öngyógyító folyamatait, Sensolite fényágy néven vált ismertté. Elődje, a Bioptron lámpa a ’80-as években született találmány, amely lokálisan alkalmazta a polarizált fény-terápiát. A polarizáltfény-terápia teljes testfelületre kiterjesztett változata a Sensolite fényágy mára az Európai Unió területén bejegyzett, minősített orvostechnikai eszköz.
Ma már nehéz elképzelni, de a polarizált fényterápia története egy átalakított diavetítővel kezdődött. Fenyő Mártát fiatal fizikusként a fény és annak gyógyító hatása foglalkoztatta. A nyolcvanas évek elején épp a lézerfény biológiai hatásait kutatta, amikor különös felfedezést tett.

„Kapcsolatba kerültem Mester Endre professzorral, aki sikeresen kezelt lábszárfekélyeket lágy lézerfénnyel – meséli.– Azt tapasztaltam, hogy rengeteg volt a beteg, és nagyon kevés a lézerfényforrás, ezért azon kezdtem törni a fejemet, hogyan lehetne ezt a kezelési formát mindenki számára elérhetővé, esetleg otthoni használatra is alkalmassá tenni. Rájöttem, hogy a lézerfény különféle sajátosságai közül a biológiai serkentő hatás – tehát a tapasztalt sebgyógyítás is – a lézerfény polarizált voltának köszönhető. A találmányi gondolat lényege roppant egyszerű volt: elegendő, ha a lézert egy egyszerű, széles spektrumban sugárzó fényforrással helyettesítjük, ennek a fényét polarizáljuk, és az igen költséges lézer fényforrás helyett ezzel kezeljük a lábszárfekélyeket. Ezt meg is valósítottam: átalakítottunk egy diavetítőt, ami a megfelelő hullámhossz tartományban, optimális teljesítménysűrűségben polarizált fényt bocsátott ki, és ezzel kezeltem a betegeket. A sebeik, fekélyeik, amik egyébként sok éven át semmiféle gyógyulási hajlamot nem mutattak, szépen elkezdtek gyógyulni.”

A kutató innentől kezdve egész életét annak szentelte, hogy a polarizált fény biológiai, egészségügyi hatásait vizsgálja. Hamar rájött, hogy nemcsak a sebgyógyításban, hanem még számos betegség – többek között kóros bőrelváltozások, reumás panaszok, sportsérülések – kezelésére is alkalmas ez a speciális fény. Először megalkotta a Bioptron lámpát, majd ennek továbbfejlesztéseként a teljes test kezelésére alkalmas Sensolite fényágyat. Ez óriási előrelépés volt, hiszen utóbbival az egész szervezet csatarendbe állítható a gyógyulás érdekében.
„Korai kutatásaim során kiderült, hogy a polarizált fény hatására a vörösvértestek több oxigént tudnak megkötni és elszállítani a szervezet bármely részére.
Arra is rájöttünk, hogy a polarizált fény a természetes védekező mechanizmusokat is serkenti és harmonizálja a szervezet biológiai folyamatait: ha például a szervezetben valahol túlműködés vagy alulműködés van, ott segít a normális mederbe terelni ezeket a biológiai folyamatokat” – magyarázza a polarizált fény-terápia feltalálója, aki nagyon büszke arra, hogy számos olimpikonunk, élsportolónk is rendszeresen befekszik a fényágyba.
„Ha valamilyen sérülésük van, már másnap jönnek, lelkiismeretesen járnak a fénykezelésre, és nagyon gyorsan meggyógyulnak. Most fejeztünk be egy vizsgálatot, amelyből kiderült, hogy az élsportolók sokkal tovább és jobban bírják a fizikai és a pszichés terhelést a kezelés hatására, mert a rendelkezésre álló oxigént gazdaságosabban tudják felhasználni.”

Teljes körű információért kérjük, kattintson a www.sensolite.hu/terapiak címre!

Használja ki, hogy az Ön közelében található ez az egyedülálló terápia A Sensolite Egészségcentrumban most különleges akcióval segítjük a tavaszi testi- lelki feltöltődést.
1 alkalom Sensolite polarizált fényterápiás kezelés + 1 alkalom Flabélos teljes testvibrációs tréning most csak 3900 Ft.

Sensolite Győr Egészségcentrum

Nyitva tartás: H-P: 8-18 Sz: bejelentkezés alapján

Telefon: 96/528-450; 30/240-64-34

sensolite.hu/gyor
facebook.com/Sensolite

Szép-kártya, Egészségpénztár elfogadóhely!

9022 Győr, Batthyány tér 4.

Címkék: egészség, Sensolite

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.