Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Június 19. 11:45, szerda | Helyi
Forrás: Csobay Dániel

Fergeteges műsorral mutatkoztak be a színházak tánckarai a Győri Nemzeti Színházban

Fergeteges műsorral mutatkoztak be a színházak tánckarai  a Győri Nemzeti Színházban

Győrben idén 9. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivál programsorozatot, amelyen a többi évhez hasonlóan, színes programokkal és tánc szinte összes műfajával várják a tánc és zene kedvelőit.

Egyedülálló esttel készült a rendezvény két házgazdája Forgács Péter Jászai Mari-díjas színész, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Kiss János Liszt,-és Kossuth-díjas, Érdemes művész, a Győri Nemzeti Balett igazgatója.
A gálaesten a Madách Színház tánckara mutatkozott be először a győri közönség előtt a Jézus Krisztus Szupersztár című előadás egyik koreográfiájával. A koreográfus a nemzetközileg is elismert, ismert Tihanyi Ákos volt, aki jelenleg is budapesti Madách Színház vezető koreográfusa.

Az esten debütált a győri közönség előtt a Budapesti Operettszínház tánckara és Musical Együttese, a Győri Nemzeti Színház tánckara, a Madách Színház tánckara, a Soproni Petőfi Színház tánckara, a Szegedi Nemzeti Színház tánckara, a Szolnoki Szigligeti Színház tánckara, illetve a Veszprémi Petőfi Színház tánckara.

A koreográfiákat rövid videó bejátszások előzték meg, melyekben szívhez szóló üzenetekkel, gondolatokkal köszöntötték a színházak igazgatói a közönséget. Köztük: Kerényi Miklós Gábor KERO a Budapesti Operettszínház-, Szirtes Tamás Madách Színház-, Pataki András a Soproni Petőfi Színház-, Gyüdi Sándor a Szegedi Nemzeti Színház, Balázs Péter a Szolnoki Szigligeti Színház direktorai.

A programon fellépett saját színháza, saját tánckarával Kertész Marcella Jászai Mari- díjas színésznő, Peller Anna színművésznő, Halas Adelaida színművész, akik csodás énekhangjukkal elbűvölték a győri nézőket, Kerényi Miklós Máté pedig szólista számával mutatkozott be.

Az esten részt vett és köszöntötték a 83 éves Roboz Ágnes koreográfus, balettmester, pedagógust, Kiss János balettmesterét, illetve megtisztelte a publikumot jelenlétével Kerényi Miklós Gábor KERO a Budapesti Operettszínház igazgatója, illetve Tihanyi Ákos koreográfus, Demcsák Ottó balettművész, a Győri Balett egyik alapító tagja és Fekete Miklós táncos, koreográfus.

Felköszöntötték a színpadtól elköszönő Karácsony „Fekete” Angélát, a Győri Nemzeti Színház tánckarának oszlopos tagját, aki 28 évet szerepelt a színház színpadán.

A lélegzetelállító látványvilágban, koreográfiákban, művészi élményt nyújtó és remélhetőleg hagyományt teremtő tánckarok gálaestjét a fellépő 100 táncos közös produkciója zárta a Tihanyi Ákos által megkoreografált Fosse: SING! SING! SING! Című produkcióval.

Fotó: Csobay Dániel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.