Városlista
2019. november 23, szombat - Kelemen

Hírek

2010. Május 13. 07:49, csütörtök | Bulvár
Forrás: Red Lemon Media

Fergeteges lovas mulatság Nagycenken, a Széchenyi Vágtán

Fergeteges lovas mulatság Nagycenken, a Széchenyi Vágtán

A Nemzeti Vágta 13 előfutama közül az egyik legkülönlegesebbjének ígérkezik a Széchenyi Vágta, Nagycenken. Történelmi helyszín, régi korok hangulata, színes programok és a környék mesebeli ízei alapozzák meg a hangulatot a Széchenyi

 

Múzeumlátogatás, mauzóleum, egy kellemes hársfasori séta, Széchenyi kisvasút, paci-simogatás a történelmi Méntelepen, lovas kocsizás főúri módra, fergeteges lovasbemutatók várják a május 16-án Nagycenken megrendezésre kerülő Széchenyi Vágtára látogatókat. Az eseményre olyan ismertségek is kíváncsiak, mint Lázár Vilmos a Magyar Lovasszövetség elnöke, aki az előfutam szakmai védnöke vagy Benkó Sándor a Benkó Dixieland Band vezetője. Érkezését jelezte a júniusi jótékonysági sztárfutamon induló Hujber Ferenc színész-műsorvezető, aki családjával együtt vesz részt a programokon, illetve Széchenyi Krisztián a Nemzeti Vágta kurátora is. Krisztián a híres család legifjabb sarja, szépapja, Széchenyi Pál, Széchenyi István fiatalabb bátyja volt

 

 

 

Két unokájával látogat el a Széchenyi Vágtára Benkó Sándor, aki ebben az évben ünnepli 70. születésnapját. „Családi programot tartok teljesen civilben. Megígértem az unokáimnak, hogy ellátogatunk egy lovas eseményre, és úgy gondoltam, hogy a Széchenyi Vágta egy nagyszerű helyszín arra, hogy egy számukra ismeretlen lovas kultúrát láthassanak. A lovaglás és a lovassport egyébként nagyon közel áll a családomhoz, hiszen fiam és unokám Sándorka (11 éves) remekül lovagol, sőt saját lovat is tartanak." - mesélte Benkó Sándor, a büszke nagypapa.

 

A Széchenyi Vágtára közel 20 településéről érkeznek jobbnál jobb lovasok a megmérettetésre, amelynek tétje, hogy indulhassanak a Nemzeti Vágta budapesti döntőjén.

 

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 22. 15:08, péntek | Bulvár

Szakadékba zuhant autójával az egykori rádiós

Az életét köszönheti a szerencsének Kiss Orsi, Kisó, aki néhány éve súlyos balesetet szenvedett.

2019. November 22. 15:01, péntek | Bulvár

Kitüntette az amerikai elnök Jon Voight színészt

Az Egyesült Államok legmagasabb művészeti elismerésével, a Nemzeti Művészeti Érdeméremmel tüntette ki Donald Trump amerikai elnök Jon Voight Oscar- és Golden Globe-díjas színészt.

2019. November 22. 14:47, péntek | Bulvár

Leforgattak egy fiktív befejezést a Trónok harcához

Sajnos aligha láthatja a nagyközönség.

2019. November 22. 11:17, péntek | Bulvár

Szerencsétlenül sült el Stohl András lánykérése

Előbb a gyerekek masíroztak be az óvodai szobába, azt énekelve, hogy „minden madár, társat választ, virágom, virágom\", majd Stohl András letérdelt, és megkérte Kovács Patrícia kezét.