Városlista
2020. július 6, hétfő - Csaba

Hírek

2010. Május 13. 07:49, csütörtök | Bulvár
Forrás: Red Lemon Media

Fergeteges lovas mulatság Nagycenken, a Széchenyi Vágtán

Fergeteges lovas mulatság Nagycenken, a Széchenyi Vágtán

A Nemzeti Vágta 13 előfutama közül az egyik legkülönlegesebbjének ígérkezik a Széchenyi Vágta, Nagycenken. Történelmi helyszín, régi korok hangulata, színes programok és a környék mesebeli ízei alapozzák meg a hangulatot a Széchenyi

 

Múzeumlátogatás, mauzóleum, egy kellemes hársfasori séta, Széchenyi kisvasút, paci-simogatás a történelmi Méntelepen, lovas kocsizás főúri módra, fergeteges lovasbemutatók várják a május 16-án Nagycenken megrendezésre kerülő Széchenyi Vágtára látogatókat. Az eseményre olyan ismertségek is kíváncsiak, mint Lázár Vilmos a Magyar Lovasszövetség elnöke, aki az előfutam szakmai védnöke vagy Benkó Sándor a Benkó Dixieland Band vezetője. Érkezését jelezte a júniusi jótékonysági sztárfutamon induló Hujber Ferenc színész-műsorvezető, aki családjával együtt vesz részt a programokon, illetve Széchenyi Krisztián a Nemzeti Vágta kurátora is. Krisztián a híres család legifjabb sarja, szépapja, Széchenyi Pál, Széchenyi István fiatalabb bátyja volt

 

 

 

Két unokájával látogat el a Széchenyi Vágtára Benkó Sándor, aki ebben az évben ünnepli 70. születésnapját. „Családi programot tartok teljesen civilben. Megígértem az unokáimnak, hogy ellátogatunk egy lovas eseményre, és úgy gondoltam, hogy a Széchenyi Vágta egy nagyszerű helyszín arra, hogy egy számukra ismeretlen lovas kultúrát láthassanak. A lovaglás és a lovassport egyébként nagyon közel áll a családomhoz, hiszen fiam és unokám Sándorka (11 éves) remekül lovagol, sőt saját lovat is tartanak." - mesélte Benkó Sándor, a büszke nagypapa.

 

A Széchenyi Vágtára közel 20 településéről érkeznek jobbnál jobb lovasok a megmérettetésre, amelynek tétje, hogy indulhassanak a Nemzeti Vágta budapesti döntőjén.

 

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 05:00, péntek | Bulvár

Andonik Jako Sport vendége Sipos Péter - VIDEÓ

Sipos Peti az Irigy Hónaljmirigy tagja elmeséli nekünk, hogy miért nem focirajongó és miért kapta a Hagyó Péter nevet lábteniszezés közben.

2020. Július 02. 11:00, csütörtök | Bulvár

Andonik Jako Sport vendége: Dobrády Ákos - VIDEÓ

A műsorban Dobrády Ákosról kiderül, hogy milyen sporthoz volt tehetsége, és mivel tartja magát karban napjainkban.

2020. Július 02. 07:13, csütörtök | Bulvár

Kocka alakú görögdinnyét termesztenek Hódmezővásárhelyen

Pap Róbert dinnyetermesztő kísérleti céllal termesztett, dobókocka-alakú dinnyét dob fel a Hódmezővásárhely határában lévő földjén 2020. július 1-jén.

2020. Július 02. 05:00, csütörtök | Bulvár

Andonik 4s vendége Axel (Kerozin) - VIDEÓ

Axel a Kerozin együttes oszlopos tagjával a "fordított életről" beszélgettünk. Milyen az, amikor valaki éjjel dolgozik és nappal alszik vagy hétköznap helyett hétvégén megy be a munkahelyére?